Kako izgraditi jake mišiće? Arnold Schwarzenegger ima najbolje savjete - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kako izgraditi jake mišiće? Arnold Schwarzenegger ima najbolje savjete

Shutterstock

Tko može dati bolje savjete od ovog svjetski poznatog bodybuildera?

Prije nego je postao ikona u svijetu filma i funkciji guvernera Kalifornije, Arnold Schwarzenegger je bio je bodybuilder koji je pokorio svijet svojim izgledom koji je rezultat iznimnih radnih navika i upornosti. 

Ako netko zna kako izgraditi savršeno tijelo vježbanjem, to on! Evo što savjetuje;

Ne zaboravite odakle ste krenuli

Već na prvom treningu fotografirajte svoje tijelo sa svih strana. “Tako ćete uvijek moći provjeriti koliko ste napredovali”, savjetuje Schwarzenegger  u svojoj knjizi Enciklopedija Bodybuildinga.

Što konzumirati prije, za vrijeme i poslije vježbanja

Prvo radite na snazi

Ako ste oduvijek željeli velike mišiće, jake ruke i noge, vježbe biceps pregiba će vam prve pasti na pamet. Preskočite ih i fokusirajte se na vježbe poput čučnjeva i bench press (potisak s klupe). “Kad ćete imati nekoliko kilograma mišićne mase, spremni ste dodavati razne vježbe u svoju rutinu.”, kaže  Schwarzenegger.

Jačajte mišiće

Krv koja se “pumpa” u mišiće tijekom vježbanja uzrokuju doslovno oticanje mišića, a ako želite da oni rastu, to je upravo ono što morate raditi. 

Ponavljajte vježbe

Mnogi su uvjereni da je važnije raditi sa što većom težinom, ali ipak ponavljanjem vježbi s manjim težinama ćete u izvođenje uključiti puno više mišića i snage. “Ako želite biti snažni, ponavljajte svaku vježbu 8 do 12 puta.”, savjetuje poznati bodybuilder.

Kada konzumirati proteine: prije ili poslije treninga?

Iskoristite prednosti novih sprava

Arnold je danas zaljubljen u sve nove mogućnosti kojima može raditi na svome tijelu, koje sav napor stvarno olakšavaju. “Sprave koje postoje danas treba integrirati u trening. Vježbe snage se danas, za razliku od mojih početaka, mogu izvoditi na razne načine. “, napominje. 

Odvojite vrijeme za kvalitetan odmor

Jedan dan odmora u tjednu je obavezan, a to znači da zaboravite na vježbanje ili bilo kakve fizičke aktivnosti. “Ako ste u subotu trčali maraton, sigurno u nećete imati puno energije za vježbanje u ponedjeljak. “, zaključuje Schwarzenegger.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo