Psiha

Psiha

Darujemo pretragu određivanja razine vitamina D u Poliklinici Synlab Hrvatska

Baš zato što je toliko bitan, Ordinacija.hr i Poliklinika Synlab Hrvatska udružili su se kako bi jednog sretnog čitatelja razveselili pretragom određivanja ukupnog vitamina D (25 OH VIT.D). Tko će to biti? Saznajte u petak 26. lipnja.

Vitamin D (ili od milja zvan “sunčev vitamin”) uzimaju i djeca i starije osobe, jer je dobar za kosti; međutim, to nije sve što trebate znati o njemu! Naime, vitamin D ima mnogo učinaka na naše zdravlje. Stotine aktualnih medicinskih studija pokazuju kako ova moćna tvar ima iznimno velik potencijal kao zaštita protiv naših bolesti civilizacije, kao što su rak, srčani udar, dijabetes, depresija, demencija i dr.

Gotovo da nema istraživanja koje nije ustanovilo pozitivan učinak “sunčevog vitamina” na zdravlje! Tako vitamin D snizuje razinu lošeg kolesterola, pomaže u zaštiti od šećerne bolesti i oboljenja srca, ublažava bol povezanu s fibromijalgijom, štiti od senilne makularne degeneracije oka (glavnog uzroka sljepoće kod starijih osoba), ublažava simptome psorijaze, poboljšava mušku plodnost, snizuje rizik od karijesa, raka debelog crijeva, zloćudnog oblika raka kože melanoma, agresivnog raka dojke, rahitisa, osteoporoze i depresije. Naravno, od velike je važnosti i za trudnice. Ne samo da je visoka razina “sunčevog vitamina” ključna za zdravlje kostiju bebe, nego ona može osigurati jaču snagu ruku i veću mišićnu masu bebe.

Što vam darujemo?

U Poliklinici Synlab Hrvatska, centru vrhunske medicinsko-biokemijske dijagnostike koja pruža više od 4000 različitih laboratorijskih pretraga iz područja biokemije, hematologije, koagulacije, imunokemije i mikrobiologije, možete obaviti sljedeće pretrage određivanja koncentracije vitamina D u krvi:

  • VITAMIN D (25 OH VIT. D), cijena je 220 kuna, a nalaz je gotov u istom danu. Koncentracija 25-OH vitamina D u serumu odražava pohranjene zalihe ukupnog vitamina D (D2 i D3) i predstavlja indikator statusa vitamina D kod pacijenta.
  • VITAMIN D2 (serum), cijena je 300,00 kuna
  • VITAMIN D3 (serum), cijena je 350,00 kuna , a nalazi su gotovi između dva-tri tjedna

Baš zato što je toliko bitan, Ordinacija.hr i Poliklinika Synlab Hrvatska udružili su se kako bi jednog sretnog čitatelja razveselili pretragom određivanja ukupnog vitamina D (25 OH VIT.D). Obratite se Poliklinici Synlab Hrvatska s punim povjerenjem, jer zdravlje je dragocjeno!

Više o vitaminu D pročitajte u članku Vitamin D – zaštitnik od bolesti civilizacije.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo