Psiha

Psiha

Omega-3 masne kiseline za zdravlje ženskog srca

Za vas smo pripremili 2 pakiranja Spring omega 3 Plus vitamina koji čuva zdravlje srca i krvnih žila, ali djeluje i na poboljšanje moždanih funkcija i pamćenja. Odgovorite na naša pitanja i 6. listopada saznajte jeste li sretan dobitnik!

Bolesti srca vodeći su uzrok smrti u svijetu te od njih svake godine diljem planete umre oko 17,3 milijuna ljudi. Svjetski dan srca 29.9. obilježava se već 15 godina kako bi upozorio da se danas većina smrti uzrokovanih bolestima srca može izbjeći jednostavnim promjenama u načinu života.

Zašto žene nisu svjesne opasnosti?

Bolesti srca se danas još uvijek smatraju uglavnom muškim problemom, iako prema istraživanjima, u SAD-u čak 1 od 2.4 žene umre od posljedica bolesti srca te čak 57.000 više žena nego muškaraca.

Američka organizacija ”The American Hearth Association” procjenjuje da gotovo trećina žena pati od srčanih bolesti, a većina ih toga nije niti svjesna. Osim toga, kod žena je vjerojatnost da će srčani udar biti smrtonosan dvostruko veća.

Naime, žene češće zanemaruju simptome koji bi mogli dovesti do ranog otkrivanja i liječenja bolesti srca, a uzrok tome je i razlika u manifestaciji bolesti srca kod žena i kod muškaraca.

Žene imaju prirodno manji promjer arterija zbog čega može lakše doći do smanjenog protoka krvi što može dovesti do angine pektoris ili do infarkta.

 

Također su i simptomi srčanog udara kod žena mnogo drugačiji i suptilniji nego kod muškaraca. Naime, kod muškaraca prilikom infarkta koronarne arterije eksplodiraju, što je praćeno jakom boli, dok kod žena prilikom infarkta koronarne arterije erodiraju zbog čega su i svi simptomi suptilniji i ponekad se srčani udar čak niti ne prepozna.

Omege-3 = najveće bogatstvo mora

Niz kliničkih istraživanja dokazalo je da unos EPA i DHA omega-3 masnih kiselina utječe na snižavanje razine triglicerida u krvi, protiv zgrušavanja krvi, protiv suženja krvnih žila, protiv visokog tlaka, protiv artimije srca te protuupalno, odnosno protiv stvaranja naslaga u arterijama.

Izvor omega-3 masnih kiselina prvenstveno je prehrana bogata plavom ribom (sardina, skuša, tuna, haringa, losos) i morskim plodovima. Ipak, prehrana ponekad nije dovoljna pa se pogotovo kod rizičnih skupina preporučuje dodatan unos omega-3 u obliku dodatka prehrani.

Čuvar ženskog srca

EPA i DHA omege-3, dragocjena biljna ulja noćurka i borača, vitamin E.

Spring omega 3 Plus prvi je i jedinstven dodatak prehrani formuliran posebno za žene, koji sadrži najbolju koncentraciju EPA i DHA omega-3 masnih kiselina, dobivenih iz ribljeg ulja te biljna ulja noćurka i borača, kao i obilje vitamina E.

Spring omega 3 Plus čuva zdravlje srca i krvnih žila, ali djeluje i na poboljšanje moždanih funkcija i pamćenja, jačanje imuniteta te smanjenje upalnih procesa u organizmu, kao i na hormonalnu ravnotežu žene, ublažavanje PMS-a i simptoma predmenopauze, te na ljepotu kože, kose i noktiju.

Cijena 60 kapsula: 175,56 kn

Spring dodaci dostupni su u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo