Psiha

Psiha

Prirodna pomoć kod alergija

Alergija ili nepravilno funkcioniranje imunog sustava je neuobičajeni i neprimjereni odgovor našeg organizma na različite čimbenike iz okoliša koje nazivamo antigenima ili alergenima.

Za vas smo pripremili kutiju mlade zelene pšenice u prahu, odgovorite na naša pitanja i za 7 dana saznajte jeste li dobitnik. 

Simptomi alergijske reakcije mogu biti opći (sustavni) ili lokalizirani na organ ili organski sustav putem kojeg je alergen ušao u tijelo (koža i sluznice, probavni ili dišni sustav). Alergije se razlikuju po tipu, vrsti, brzini djelovanja. Ponekad se lokalizirani i opći simptomi razvijaju izrazito brzo te mogu ugroziti život osobe sklone alergijama.

U prijelazima sezona, osobito u proljeće, alergije su aktualna tema. Alergija nije posljedica samo jednog uzročnika, alergena, već veliki utjecaj na aktivaciju ima i stanje tijela, tj. imunološki i probavni sustav. U pripremi organizma za borbu od alergija od velike pomoći je eliminacijska dijeta koju čini hrana sa smanjenom količinom histamina ili reaktora alergije poput sušene i konzervirane ribe, fermentiranu hranu i pića poput jogurta i vina.

U borbi protiv alergija od osobite pomoći je i mlada zelena pšenica kao snažan antioksidans i izvor prirodnih fitonutrijenata. Ova izuzetna zelena povrtnica bogata je klorofilom, aminokiselinama, enzimima, vitaminima i mineralima te s pravom nosi epitet supernamirnica. Osim što detoksicira organizam, pozitivno djeluje na jačanje imuniteta i regulaciju probave te povratku u prirodni balans što je višestruka pomoć kod alergija.

Mlada zelena pšenica dostupna je u obliku praha, kapsula ili soka, te umiješana u med, a veliku prednost treba dati onoj organskog podrijetla poput eko pripravka pod nazivom Liquid sun, podrijetlom iz Gorske Hrvatske. List mlade pšenice za Liquid sun uzgaja se na tlu izuzetno bogatog mineralnog sastava što finalni proizvod čini kvalitetnim izvorom 90 organskih minerala s naglaskom na željezo, kalcij, magnezij jer pšenica ima mogućnost apsorpcije maksimalnog udjela minerala iz tla u kojem raste.( Ključni trenutak u razvoju pšenice jest kada dosegne visinu od 15 cm i tada se ubire ručno te obrađuje po metodama obrade sirove hrane kako bi finalni pripravak zadržao nutritivne vrijednosti najbliže onima u sirovom stanju!

Mr. sc. Irena Švenda, nutricionistica i voditeljica Adhara centra za nutricionizam i ayurvedu potiče spregu nutricionizma, ayurvede, yoge i fitoterapije kroz objedinjenu teoriju i praksu prirodne pomoći kod alergija. Upravo iz tih predznanja, nastao je i antialergijski smoothie kao idealna kombinacija za jačanje imuniteta, regulaciju probave, sprečavanje upale uz razgradnju histamina:

  • 2 žličice Prah mlade zelene pšenice Liquid sun jer podiže imunitet i regulira probavu
  • 1 jabuka jer sadrži kvercetin
  • 1 žlica mljevenih sjemenki lana kao izvor selena i omega 3 masnih kiselina
  • ½ žličice mljevenog ružmarina kao izvor ružmarinske kiseline i derivata
  • 3 dcl kokosovog mlijeka ili nekog drugog biljnog

I na kraju, kako bi terapija imala učinka i nakon detoksikacije i korištenje fitoterapija potrebno je promijeniti stil života, paziti na prehranu dodatno obogaćenu klorofilom kroz zelene supernamirnice poput mlade zelene pšcenice.

Liquid sun proizvode možete kupiti u bio&bio, Garden trgovini, Green, Zeleni Zmaj, ljekarnama i biljnim ljekarnama i ostalim specijaliziranim trgovinama zdrave hrane.

www.liquidsun.com.hr / https://www.facebook.com/liquidsunmladazelenapsenica/?fref=ts

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo