Psiha

Psiha

Reci stop aknama uz Eau Thermle Avène Cleanance liniju

Kako biste uspjeli reći “stop aknama” i napokon zaboraviti na njih, Avène i Ordinacija.hr poklanjaju vam tri paketa Eau Thermle Avène Cleanance linije. Jedino što trebate je odgovoriti na pitanje na dnu članka do 14. listopada.

Iako se čini da je tema akni sveprisutna i da se o njima sve zna, stvarnost je bitno drukčija. Akne su kožno oboljenje koje mogu značajno narušiti kvalitetu života uzrokujući nisko samopouzdanje, bijes, anksioznost, čak i depresiju, naročito kada je riječ o adolescentima.

Stoga je važno akne shvatiti ozbiljno i na njihovu pojavu reagirati odlaskom dermatologu, a nikako zubnom pastom, acetonom ili sličnim „tretmanima“ koji se preporučaju na internetu.

Upravo su adolescenti populacija koja je najviše pogođena aknama; statistike kažu da je čak 83% djevojčica i 95% dječaka ima masnu i problematičnu kožu sklonu nastanku akni. Statistički pokazatelji jasno dokazuju da su akne neizbježne, no to ne znači da su nepobjedive.

#ČIŠĆENJE

„Higijena je pola zdravlja!“; rečenica koju slušamo od malih nogu, ali unatoč tome mnogi ju smetnu s uma. Šteta, jer upravo adekvatna higijena je osnovni preduvjet za pobjedu nad aknama. Pritom treba istaknuti da to što netko ima akne ne znači nužno da ima loše higijenske navike, ali s druge strane loše higijenske navike dodatno će pogoršati problem s aknama.

Eau Thermale Avène adut za čišćenje problematične kože je Cleanance Gel za čišćenje. Namijenjen je masnoj i problematičnoj koži sklonoj nastanku akni koji nježno uklanja nečistoću i prekomjerne masnoće poštujući prirodnu ravnotežu i pH kože.

Avène savjet 1:

Ujutro i navečer, na prethodno navlaženu kožu nanesite Cleanance Gel nježno masirajućim kružnim pokretima. Nakon toga temeljito isperite lice i uživajte u osjećaju svježine i čistoće.

#UMIRENJE

Pubertet je vrlo burno razdoblje, što se itekako manifestira na stanje kože. Stoga je umirenje kože vrlo važno i može se povjeriti samo najpouzdanijim proizvodima, kao što je primjerice Avène termalna izvorska voda. Ona nastaje spajanjem podzemnih voda u gorju Cevennes te se tijekom svog dugog putovanja obogaćuje elementima u tragovima i silikatima, koji ju čine tako nježnom za kožu. Zbog dokazana protuupalnog, umirujućeg i antiiritacijskog djelovanja, Avène termalna izvorska voda upotrebljava se kod svih oblika pojačane osjetljivosti i iritacija kože, te kao dodatak dermatološkim tretmanima.

Avène savjet 2:

Nakon što ste očistili lice i vrat, blago raspršite termalnu izvorsku vodu na kožu, pričekajte 2 do 3 minute, a zatim višak uklonite papirnatom maramicom. Vaša koža će biti meka i umirena!

#NJEGA

Nakon što je koža očišćena i umirena na red dolazi njega tretman proizvodom. U brandu Eau Thermale Avéne specijalist za njegu mladenačke masne kože sklone nepravilnostima i nastanku akni je proizvod Cleanance EXPERT s tri aktivna sastojka.

Aktivni sastojak Diolényl®* s trostrukim selektivnim djelovanjem smanjuje crvenilo i razmnožavanje bakterija odgovornih za nastajanje upalnih promjena na masnoj i problematičnoj koži te potiče uklanjanje nepravilnosti. Aktivni sastojak X-PressinTM* svojim keratolitičkim djelovanjem pomaže otklanjanju mitesera, dok Monolaurin* regulira povećanu proizvodnju sebuma.

Avene savjet 3:

Cleanance expert emulziju nanesite ujutro i navečer na prethodno očišćeno lice. CLEANANCE EXPERT emulzija se može koristiti samostalno kod blagih do umjerenih nepravilnosti ili u kombinaciji s anti-akne terapijom koju je preporučio dermatolog. Cleanance EXPERT emulzija je odlična podloga za šminku.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo