Psiha

Psiha

Svi smo mi Punoglafke!

Vodimo vas u Kazalište Knap na predstavu “Punoglafka” ove nedjelje.

Projekt “Punoglafka” stvoren je na temelju istoimenih romana Damira Trajčevića koji donose ispovijest sedamnaestogodišnje djevojke i njen, apsolutno ničim ne opterećen, pogled na društvo i sredinu u kojoj živi. Njen život je koncipiran kao neprestani party koji prestaje tek kad joj tijelo otkaže poslušnost.

“Punoglafka” prikazuje prividno dinamičan i atraktivan život mlade djevojke ispunjen modom, izlascima, seksom i opijatima no istovremeno razotkriva šokantnu sliku današnje mladeži lišene ideala, etičkih načela, životnog cilja, moralnih normi i ikakvih društvenih vrijednosti.

Roman Damira Trajčevića “Punoglafka” daje crnohumorni uvid u način razmišljanja te “otpisane” generacije. Kroz vizuru glavne antijunakinje Punoglafke i njene eklektične škvadre koja čini presjek hrvatskog društva (zlatna mladež, dileri, štreberi, luzeri, nezaposleni hohštapleri…) predstava nas podsjeća kako je i u najcrnjim situacijama humor najbolji lijek.

Humor je uvijek lijek za sve!

“Punoglafka” je pogled u iskrivljenu sliku današnjice koju nam pruža zrcalo nalik onima u zabavnom parku. Sve je u tom zrcalo pomalo iščašeno, karikirano, uveličano i groteskno, a opet tako svakidašnji naše. Ne opterećujući se političkom korektnošću (koja je često krvnik humora!) predstava “Punoglafka” će vas i razljutiti i isprovocirati i natjerati na razmišljanje no, prije svega, želja nam je natjerati vas da se smijete na vlastiti račun.

Redatelj: Mario Kovač

Dramaturg: Marijana Nola

Glume: Nika Mišković, Amanda Prenkaj, Petra Kurtela, Jan Kerekeš

Ordinacija.hr i Kazalište Knap poklanjaju vam dva puta po dvije ulaznice za predstavu “Punoglafka” u nedjelju, 25. studenoga!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo