Zašto gubimo energiju?

umor, glavobolja, posao, depresija, muskarac

Moderan svijet ima dvije bolesti koje narušavaju našu energiju i uživanje u sadašnjem trenutku. To su radoholizam i tehnoočajanje.

Robovi smo mailovima, internetu, mobitelima, uređajima i aparatima… Ono što je maligno u obje situacije jest to da se obje hrane energijom i što brzo prelaze u naviku. Ako ste fizički i emocionalno iscrpljeni, moguće je da uzrok tome ova dva neprijatelja.

Radoholizam je etika koja se otela kontroli, napraviti sve više, sve dok ne padnete. Ona potiče negativnost iscrpljivanjem fine energije. Rezultat je epidemija iscrpljenosti. Pogledajte ljude oko sebe, umorni su, bezvoljni i iscrpljeni. Ne znaju zašto? Društvo nas tjera da idemo sve brže i brže, uništavamo rezerve svoje energije.

Da bi prekinuli krug radoholizma moramo identificirati uzroke. Uzroci su:

  • Potreba za kontroliranjem situacije
  • usamljenost
  • vezanje vlastite vrijednosti za dostignuća
  • ambicije
  • financijske  potrebe
  • mazohizam
  • obiteljski odgoj, depresija, neodgovarajući brak...

Počnite se baviti jednim po jednim problemom. Vodite dnevnik o tome kada je sve započelo. Slušajte sebe iznutra. Morate imati vremena za sebe. Ne morate obaviti sve danas. Uživajte u obavljanju jednog po jednog posla, korak po korak.

Napravite sljedeću vježbu: Zamislite da se nalazite na smrtnoj postelji i sjećate se svoga života. Istinski se unesite u to. Zamislite svoje lice, odjeću, okolinu. Budite svjedok vlastita života, uočite njegove kvalitete. Jeli bilo ljubavi? Obitelj? Prijatelji? Vrijednosti? Gdje se sada nalazi vaš spisak obaveza? Možete li ga se sjetiti?  Ima li vaša jurnjava smisla? Čemu sve to?  Postavljajte si i odgovarajte na ova pitanja, zapisujte ih.

Preobratite se iz žrtve u pobjednika. Donesite odluku da ćete od sada voditi brigu o sebi i svojoj energiji... sjetite se smrtne postelje? Ne želite tamo - zar ne?

Tehnoočajanje

To je energetski poremećaj koji umrtvljuje sadašnji trenutak. To je ovisnost o aparatima. Poslije svakoga rada na uređajima (kompjutori, mobiteli...) osjećate blagu do intenzivnu  depresiju, nervozu ili umor. Dobra strana tehnologije je da nam olakšava život, a loša je da narušava naše mentalno zdravlje.

Internet, SMS, Facebook, mobiteli... sve ovo zahtjeva našu energiju. Stalno obrađujemo pozitivan ili negativan unos, sve se gomila.

Rješenje: steknite naviku da uzimate mini postove, energetske pauze. Nakon dva-tri sata rada na uređajima odite u šetnju, bez telefona, naravno. Duboko dišite svježi zrak. Kompjutori emitiraju elektromagnetno zračenje, a to zračenje ulazi u vaše energetsko polje i  ugrožava vaše emocionalno zdravlje.

Promatrajte vaše reakcije na aparate oko vas. Jeste li umorni? Dezorijentirani? Odsutni? Svatko reagira drugačije. Ako ste osjetljivi, smanjite izlaganje i pravite češće pauze. Pijte mnogo vode. Dišite svježi zrak. Jačajte svoj imunološki sistem smijehom. Osobna nervoza kvari uređaje oko nas... znate li to?

Pogledajte oko sebe, ako ste nervozni i napeti, kvare se uređaji. Svi uređaji oko vas registriraju vaše vibracije (psihokinetička energija).

Radite sve kako bi se riješili nervoze. Uživajte u smijehu, divite se prirodi, šetajte, trčite... Radite ono što volite i što vas puni. Otkrijte što je to: zapišite sve što volite i svaki dan napravite nešto od toga.

Samo vi ste gospodar svoga života i svoje sudbine.

 

Ako imate potrebu za psihološkim razgovorom, želite svoj psihološki profil, psihoterapiju ili neku drugu uslugu Centra Victus, slobodno se javite na e-mail kalaposv@gmail.com ili nazovite na broj mobitela 091/ 333 9999.

 Prati nas na Viber Public Chatu!