10 novih uloga maslaca od kikirikija - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

10 novih uloga maslaca od kikirikija

Maslac od kikirikija nije samo ukusna poslastica i sastojak brojnih egzotičnih jela, već i vrlo koristan “suradnik” u naizgled bezizlaznim situacijama u kući i oko nje.

1. Uklanjanje naljepnica

Naljepnica sa staklenki ili boca jednostavno ćete se riješiti tako da maslac od kikirikija razmažete preko njih i ostavite nekih 10 do15 minuta da se upije, a zatim krpom namočenom u toplu vodu jednostavno odstranite.

2. Čišćenje kože

Maslac od kikirikija čini čuda po pitanju osvježavanja izgleda vaših kožnih odjevnih predmeta ili namještaja. Jednostavno ga utrljajte, zatim prebrišite prvo vlažnom krpom  te još jednom namočenom u blago sredstvo za čišćenje. Nemojte nikako preskočiti ovaj posljednji korak!

3. Regenerirajte kosu 

Iskoristite maslac od kikirikija kao odličnu “uradi sam” masku za beživotnu suhu kosu . Masku držite na kosi oko 15 minuta, zatim je isperite šamponom i vaša kosa će biti sjajna i lijepa!

4. Iščetkavanje žvake iz kose

Maslac od kikirikija je spas za sve one kojima je slučajno ili namjerno žvaka zaglavila u kosi. Utrljajte ga preko žvake i okolne kose, ostavite da stoji dvadesetak minuta. Slično kao i kod skidanja naljepnica, masnoća iz maslaca omekšat će žvaku i lagano ćete je moći iščetkati iz kose.

5. Tjeranje mrava

Kombinirajte dvije žličice maslaca od kikirikija s pola žličice sode bikarbone i dodajte malo boraksa. Pripazite da mamac ne spaze vaši kućni ljubimci!

6. Brijanje (u slučaju krajnje nužde!)

Ostali ste bez pjene za brijanje? Razmažite maslac od kikirikija u tankom sloju na lice ili noge i obrijte ih. Maslac će ne samo zaštititi vašu kožu od britvica, nego će je njegova masnoća ulje učiniti mekom i glatkom. Sve dobro operite sapunom i vodom nakon toga, pogotovo ako ga koristite na licu. 

7. Podmazivanje

Preporučujemo da ga u ovu svrhu ne koristite u kući, jer će miris maslaca od kikirikija privući mrave, ali za vanjsku uporabu je savršen. Samo ga utrljajte na bilo koju zahrđalu šarku ili zupčanike i stvari se pokreću u trenu!

8. Uklonite ostatke ljepila

Bili ste kreativni, što je pohvalno, ali prsti su vam ostali prepuni ljepila. Jednostavno se riješite tog ljepljivog nereda utrljavanjem maslaca od kikirikija, a zatim operite ruke sapunom i vodom. Masnoća kikiriki maslaca skida ljepilo i hidratizira vaše ruke u isto vrijeme.

9. Davanje lijeka ljubimcu

Gotovo svi psi su ludi za maslacem od kikirikija i velika je vjerojatnost da ni vaš ljubimac neće primjetiti tabletu umočenu u maslac od kikirikija, bez obzira na poslovično oštar pseći njuh.

10. Saniranje izgrebenih CD-a ili DVD-a

Ako vaš omiljeni CD ima po sebi ogrebotine kojih se želite riješiti, nježno utrljajte maslac od kikirikiija po izgrebanom području, a zatim obrišite mekom krpicom.

B. Mrak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo