Psiha

Psiha

10 zdravih navika prelijepe Leonarde Farkaš – Miss sporta Hrvatske

Leonarda Farkaš

Leonarda Farkaš novoizabrana je Miss sporta Hrvatske. Trenira atletiku u zagrebačkom klubu Agram i da bi uvijek bila u dobroj formi dobro pazi i na prehranu…

Leonarda otkriva kojih se 10 zdravih navika uvijek pridržava:

1. ZDRAVI DORUČAK

Nikada ne preskačem doručak. Već 6 godina dan započinjem Herbalife proteinskim shakeom.

10 zdravih namirnica koje će obogatiti svaki doručak

2. TRENING

Nastojim ne propustiti ni jedan trening tako da svakodnevno treniram na stadionu na Mladosti. U zadnje vrijeme i dva puta dnevno. Nakon treninga pijem proteinski shake Herbalife – 24 Sport.

3. ODMOR OD TRENINGA

Treninzi su naporni i nekad znaju potrajati duže od 2 sata. Tijelu je potrebno vrijeme za oporavak tako da u dogovoru s trenericom tjedno imam 1-2 dana bez treninga.

4. SPAVANJE

Ujutro se ranije budim zbog treninga ili zbog škole tijekom godine, tako da se trudim ići ranije na spavanje. Spavam najmanje 7 do 8 sati.

5. URAVNOTEŽENA PREHRANA

Kao sportaš svjesna sam važnosti prehrane, trudim se pravilno hraniti. Pazim na dovoljan dnevni unos proteina. Nastojim ograničiti brzu hranu i šećere, no ne uskraćujem si niti jednu vrstu namirnice u potpunosti. Važno je biti umjeren u svemu. Zbog svoje discipline i sporta kojim se bavim moram paziti na težinu kako bi lakše, a samim time i brže trčala.

6. MEĐUOBROCI, VITAMINI I MINERALI

Jedem 5-6 puta dnevno. Uz to uzimam vitamine i minerale, posebno kalcij i magnezij.

7. HIDRATACIJA

Pijem najmanje 2 litre vode dnevno. Pokušavam povećati unos tekućine za vrijeme treniranja. Izbjegavam sokove i gazirana pića.

8. ORGANIZACIJA

Često me pitaju kako stignem trenirati svaki dan, prolaziti s 5 u školi i još naći vremena za izlaske. Sve je stvar organizacije vremena i prioriteta. Trening mi je na prvom mjestu, pa prema tome rasporedim vrijeme koje mi ostane.

9. VOLI TO ŠTO RADIŠ

Kad nešto odlučim, spremna sam odricati se od većine stvari oko kojih ostali ljudi niti ne razmišljaju odustati, znači da moraš voljeti to što radiš.

10. CILJEVI

Najbitnije je stalno si postavljati ciljeve, dugoročne i kratkoročne. Ciljevi me drže motiviranom svaki dan.

Damir Mrvec

Foto: 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo