Psiha

Psiha

4 najbolja položaja za “pravit’ djecu”

Koji su najbolji položaji za zatrudnjivanje?

Možda je nekima zatrudnjivanje jednostavno kao pekmez, dok drugima predstavlja nevjerojatno težak izazov. Što se tu da napraviti? Osim određenih namirnica koje možete “tamaniti” kako biste povećali razinu spolnih hormona ili pak broj “plivača” (Prirodni afrodizijaci za bolji seks), postoje neki položaji u krevetu koje možete prakticirati kako bi i sila teža bila na vašoj strani.

Kada govorimo o položajima koji su najbolji za zatrudnjivanje, postoji jedno pravilo: spermiji moraju biti izbačeni što bliže vratu maternice. Jednom kad se jajašce otpusti iz jajnika (ova se faza zove ovulacija), započinje se spuštati jajovodom do maternice. Takva jajna stanica obično preživi 24 sata, dok spermiji u ženskom tijelu mogu preživjeti između tri i pet dana. Poboljšajte svoje izglede i probajte ove položaje:

1. Misionarski položaj

Najpopularniji položaj ujedno je i najbolji za “pravljenje djece”. Omogućuje duboku penetraciju i tako olakšava ejakulaciju najbliže vratu maternice.

2. Povišeni bokovi

Probajte i verziju misionarskog položaja u kojoj ispod stražnjice stavite jastuk kako biste podigli bokove. Na taj način izlažete vrta maternice najvećoj mogućoj količini spermija.

3. Doggy style

“ljubav s leđa” podrazumijeva penetraciju kod koje se muškarac nalazi iza žene, a preporučuje se ako želite proširiti svoju obitelj. U ovom se položaju također spermiji ejakuliraju vrlo blizu vratu maternice i olakšavaju začeće jer se skraćuje njihov put do jajne stanice.

4. Žlica

Položaj u kojem oba partnera leže na istom boku omogućuje visok stupanj intimnosti, ali i velike šanse za oplodnju.

Na kraju, istraživanja su pokazala kako ženski orgazam ima ključnu ulogu u procesu oplodnje. Osim što čini spolni odnos ugodnim, orgazam dovodi do kontrakcija koje spermije privlače prema vratu maternice i na taj način olakšavaju njihov put prema jajnoj stanici.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo