8 aplikacija koje morate isprobati ovo ljeto - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

8 aplikacija koje morate isprobati ovo ljeto

Shutterstock

Moguće da ovo ljeto želite provesti što dalje od mobilnih uređaja, društvenih mreža i interneta. No ako vam vaši pametni telefoni ipak nisu toliko odbojni ili dan ne možete zamisliti bez njih, evo osam aplikacija koje morate isprobati.

Postoji mnoštvo aplikacija koje mogu biti vaša desna ruka u kuhinji, prometu, teretani, na ulici, plaži ili brodu. Ovo su potpuno besplatnih koje podržavaju i iPhoni i Androidi, a jamče odmorno, zabavno i organizirano ljeto.

 1. Layout from Instagram: Collage – Ima puno aplikacija za izradu Instagram kolaža, a ova je među najbolje ocijenjenima. Odaberite galeriju ili pojedinačne fotografije, odaberite željeni izgled kolaža i uredite ga. Vi ste urednik, budite kreativni, ispričajte priču, pohvalite se novom garderobom, frizurom, začinite svoje fotografije i sve to objavite na Instagramu i ostalim mrežama. U kolaže možete umetnuti i do devet fotografija na kojima možete primijeniti mnoštvo filtera i ostalih alata.
   
 2. SkyView® Free – Ne morate biti astronom da bi prepoznavali zvijezde ili zviježđa na nebu. Ova aplikacija vas navigira i sama ih pronalazi. Sky Viewer koji kameru vašeg mobitela kako bi precizno uočila i identificirati nebeske objekte i po danu i po noći. Jednostavno usmjerite svoj uređaj prema nebu i aplikacija će identificirati galaksije, zvijezde, zviježđa, planete i satelite. Nije vam potreban pristup internetu. Možete fotografirati nebo i sliku svog otkrića podijeliti na društvenim mrežama.

 3. BBQ Buddy Grill Timer – Ako ste vi kraljica u kuhinji, vaš muškarac je kralj roštilja. Tu titulu mu ne možete oduzeti, ali ipak bi se ponekad rado i toga prihvatili jer uvijek presuši piletinu. Pomognite mu uz aplikaciju za pravljenje roštilja. Odaberite namirnicu koju pripremate, a tajmer će vas upozoriti koliko peći s jedne strane i kada okrenuti namirnicu. Postani pravi grill majstor.
   
 4. RunKeeper – GPS Track Run Walk – Ako toplo vrijeme i godišnji koristite za aktivan odmor i vrijeme da uđete u formu, obavezno instalirajte ovu aplikaciju koja ima više od 45 milijuna korisnika! RunKeeper mogu koristiti početnici, rekreativci i profesionalci, bilo da trčite, vozite bicikl, plivate li se baviti nekom drugom aktivnošću. Možete pratiti svoj tempo kretanja, udaljenost, broj izgubljenih kalorija, odabrati svog virtualnog trenera. Krećite se dok slušate glazbu jer RunKeeper automatski integrira glazbu s vašeg telefona u aplikaciju. Upišite sve ostale aktivnosti kao što je pilates, joga ili CrossFit. Imat ćete sve podatke na jednom mjestu od prehrane, vježbanja, spavanja, koliko napredujete ili nazadujete. Sve to možete objaviti na društvenim mrežama, a to je samo dio mogućnosti koje nudi ovaj alat.
   
 5. Croatia Travel Guide by Tripos – Potpuni interaktivni vodič kroz Hrvatsku koji radi i bez pristupa internetu. Ako ste se ovo ljeto odlučili na istraživanje Lijepe Naše ova aplikacija pomoći će vam da ju upoznate do detalja. Daje vam sve informacije prije nego se uputite ka nekoj od destinacija. Na karti su označeni svi gradovi i nacionalni parkovi. Najznačajnije destinacije imaju kompletan gradski vodič sa znamenitostima, restoranima, aktivnostima koje trebate učiniti u tom gradu.
   
 6. Pocket – Puno ste u pokretu, letite s plaže na plažu, s kave na kavu, u obilazak grada, vožnju brodom, a najnovije vijesti i web sadržaji samo se roje. Ne stigne ih sve pregledati i biti u toku. Ova aplikacija pomoći će vam da spremite sve tekstove, videe i drugi web sadržaj kako bi ga pročitali kasnije čak i kada van internetska mreža nije na dohvat ruke… mobitela. Aplikacija može pohraniti neograničeni broj sadržaja, sve na jednom mjestu, uz optimalnu organizaciju materijala.
   
 7. HAK – Sve informacije potrebne vozačima imate na jednom mjestu i uvijek su vam pri ruci uz mobilnu aplikaciju Hrvatskog autokluba – HAK. Aplikacija nudi pregled najpotrebnijih putnih informacija poput: trenutno stanje na cestama, graničnim prijelazima i trajektnom prometu, informacije o ograničenjima i zabranama prometovanja na cestama, prognozu prometa za sutra, slike uživo s preko 150 kamera na najbitnijim cestovnim pravcima u RH, pozicije policijskih radara, aktualne cijene goriva Osim navedenog, aktualna verzija sadrži i niz drugih funkcionalnosti: uslugu mParking, popis i prikaz na karti najbližih benzinskih postaja sedam najvećih naftnih kompanija u Hrvatskoj, sveobuhvatan popis interesnih točaka u Hrvatskoj (autokampovi, autoškole, bankomati, bolnice, hosteli, hoteli, poštanski uredi i kovčežići, kiosci, ljekarne, nacionalni parkovi, parkovi prirode, poslovnice banaka, prodavaonice, stanice za tehnički pregled i dr.), pregled zauzeća pojedinih javnih garaža i parkirališta uživo. Ako vam se dogodilo da u špici ljetne sezone ne možete pronaći svoj auto tu je i Gdje mi je auto? – alat za pomoć pri pronalasku svog automobila. Sve što vozaču treba na jednom je mjestu.

 8. SleepBot – No ako vas ne zanima ništa drugo nego bi samo spavali do početka jeseni, SleepBot je aplikacija koja vam pomaže pratiti kako i koliko dobro spavate. Mjeri količinu vremena spavanja, koristi akcelerometar na telefonu kako bi ustanovio koliko se prevrćete tijekom noći. Ima tzv. pametan alarm koji pomoću akcelerometra pokušava ocijeniti u kojoj ste fazi sna. Budi vas kada vam je san najlakši kako bi smanjio stres prilikom buđenja. Aplikacija nudi i druge interesantne mogućnosti pa se poigrajte za što bolji san.

Mia Bednaž

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo