Psiha

Psiha

Air putuje na Mjesec!

Diskografska kuća: Virgin
Distributer: Dallas
Godina izdanja: 2012.

Le Voyage Dans La Lune” (Put na mjesec) klasik je nijemog filma redatelja Georgesa Mélièsa. Objavljen 1902. godine, ovaj legendarni 16-minutni film smatra se jednim od najznačajnijih u filmskoj povijesti i prvi koji je za temu upotrijebio znanstvenu fantastiku, ukomponiravši najbolje specijalne efekte s početka 19. stoljeća.

U želji da klasični nijemi film dospije do nove publike, zaklade su kontaktirale duo AIRNicolasa Godinea i Jean-Benoita Dunckela – da skladaju originalan moderan soundtrack, što je za francuske glazbenike bila ogromna čast, s obzirom na mjesto koje film zauzima u francuskoj kinematografiji.

Kako bi uspjeli stići sudjelovati na filmskom festivalu u Cannesu prošle godine, AIR su si zadali kratki vremenski rok, zatvorivši se u studio i radeći prekovremeno na tome da snimkama dodaju hrabri novi zvuk. Film je debitirao u svibnju prošle godine pridobivši jednodušne pohvale publike i struke.

Potaknuti radom na ovom kratkom filmu, AIR su odlučili razviti projekt u cjelokupni album inspiriran filmom, proširivši originalne glazbene teme vokalima i tekstovima elektro pop skupine Au Revoir Simone i Victorie Legrand (Beach House).

Bendovska lunarna fascinacija datira od početka njihove karijere i objave albuma ”Moon Safari” 1998. godine. Sada, u 2012., Nicolas i JB vratili su se istražiti i ostala područja ovog jedinstvenog glazbenog svemira.

”Le Voyage Dans La Lune” nesumnjivo je više organski od naših prethodnih projekata. Željeli smo da zvuči ‘handmade’, posloženo poput efekata u filmu. Sve je odsvirano uživo.. .kao i Mélièseov film, naš soundtrack njeguje živu umjetnost”, objasnio je Nicolas.

Tri producenta nove verzije filma dopustila su objavu limitirane edicije AIR-ova albuma ”Le Voyage Dans La Lune”. Uz album, nalazi se i DVD ili digitalni download nove verzije filma, striktno limitiran na 70.000 primjeraka.

Air: Le voyage dans la lune

1. Astronomic Club
2. Seven Stars
3. Retour sur terre
4. Parade
5. Moon Fever
6. Sonic Armada
7. Who Am I Now?
8. Décollage
9. Cosmic Trip
10. Homme lune
11. Lava

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo