Psiha

Psiha

Američka diva Denyce Graves očarala zagrebačku publiku!

Furioznim Mambom Leonarda Bernsteina i vječnim evergreenom Summertime uz
ponovljeni standard I Got Rhythm Georgea Gershwina, američka diva Denyce Graves u petak 2.
prosinca zaključila je drugi koncert Zvjezdanoga ciklusa Zagrebačke filharmonije, kao vrhunac
ovogodišnje dobrotvorne akcije “Korak u život”.

kKoncert je održan u organizaciji Zagrebačke filharmonije i Rotary kluba Zagreb Kaptol te u suorganizaciji tvrtke G.A.D. Produkcija, u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja, koji nas je zauvijek napustio točno na dan koncerta pred dvije godine. Zvuci Adagia Samuela Barbera ispratili su mnoge poznate ličnosti od J. F. Kennedyja do slavnog dirigenta Leonarda Bernsteina, a izvedba Zagrebačke filharmonije i maestra Ive Lipanovića na početku programa održana je u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja.

Koncert je potom, baš kao što je to publici najavio i maestro Lipanović, nastavljen u veselom tonu, a američka diva Denyce Graves od prvog je izlaska na pozornicu svojom kraljevskom pojavom, neposrednošću i šarmom očarala punu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Za razliku od poznatih opernih arija koje obično izvodi u ovakvim gala prigodama, zagrebačkoj publici ponudila je nešto sasvim novo na svom repertoaru. Posebno za zagrebački koncert naručila je niz novih aranžmana poznatih hollywoodskih i broadwayjskih hitova dvadesetih i tridesetih godina 20. stoljeća. Nizali su se tako standardi Jimmyja McHugha, Richarda Rodgersa, Harolda Arlena, Murraya Granda i Jeromea Kerna, a svojim tamnim i baršunastim mezzosopranom Denyce Graves posebno je zasjala u Kernovoj baladi Old men river iz mjuzikla Show Boat u kojoj stari Joe uspoređuje težak život afroamerikanaca s beskrajnim protjecanjem Mississippija.

j      Predsjednik RH Ivo Josipović sa suprugom

Drugi dio koncerta bio je rezerviran za jedinstveni opus Georgea Gershwina, a večer je zaključena s čak četiri bisa za dugotrajni pljesak zadovoljne publike.

Koncert koji je izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija izazvao je veliko zanimanje javnosti, a okupio je cjelokupnu hrvatsku društvenu i političku elitu, predvođenu predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem, američkim veleposlanikom Jamesom B. Foleyjem i prvim guvernerom hrvatskog Rotary Districta D1913 Ivom Husićem. Na početku večeri sve nazočne pozdravili su ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić i predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Josip Paladino.

Zvjezdani ciklus nastavlja se 10. veljače kada nas očekuje “MAKSIMalno uzbudljivi” – Maksim Mrvica, a za samo tjedan dana Zagrebačka filharmonija otvara i svoj Regionalni ciklus u kojem ugošćuje Slovensku filharmoniju i briljantnog američkog pijanista Andrewa von Oeyena!

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo