Psiha

Psiha

Anja Alavanja otkriva svojih 5 zdravih navika

Voditeljica emisije “Zdravlje na kvadrat” Anja Alavanja svoje sinove uči zdravom načinu života. Otkrila je pet zdravih navika uz koje se osjeća svježije i sretnije.

Uz samo malo vremena moguće je paziti na zdravu prehranu, redovito vježbati, ali i provoditi vrijeme s djecom te si priuštiti tretman opuštanja.

1. San

San mi je vrlo bitan, iako zbog sinova ponekad spavam nedovoljno i sa čestim prekidima. Ne prakticiram gledanje televizije kasno navečer ili prije spavanja. Još uvijek smatram kako je bolje pročitati dobru knjigu.

2. Vrijeme u prirodi

Volim provoditi vrijeme sa djecom u prirodi i na otvorenome što je više moguće. To je korisno za njih, a oni obožavaju trčati i skakati na čistom i svježem zraku. Također, vjerujem kako ih to čini otpornijima na razne viruse i bakterije.

3. Opuštanje

Ponekad je potrebno opustiti se te misliti na sebe. Duh i um jednako su važni kao i tijelo zato se trudim upisivati razne tečajeve čim uhvatim vremena za to. Ujedno, za svaku ženu je važno osjećati se ugodno pa zbog toga volim otići na masažu i u saunu te naravno na frizuru i njegu lica i tijela. Putovanja me ispunjuju jer smatram da je za duševni mir važno iščekivanje, planiranje i veselje, a moji dječaci su uvijek spremni na nove avanture. Kao i majka.

4. Tjelovježba

Trudim se vježbati koliko mogu, nekada je to kod kuće, a kada imam viška vremena onda odlazim i na pilates i jogu. Naravno, volim se penjati na Sljeme te jednako tako otići na skijanje. Ljeti, na moru, puno plivam i ronim.

5. Zdrava prehrana

Bitno je ono što jedeš. Kod kuće nemamo slanih grickalica kao što su čipsevi i smokiji. Djeci pripremam zdrave slastice s medom i dobrim sladilima. A za grickanje uvijek može poslužiti bobičasto voće poput brusnica i borovnica te orašasti plodovi. Batat koristimo kao zamjenu za krumpir, a jednako ga pripremamo u pećnici ili na tavi.

Dobar san i zdrave slastice ugađaju tijelu, ali i opuštenom umu!

  Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

  M.S. 

  Ordinacija preporučuje

  card-icon

  Zdravstveni adresar

  S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

  card-icon

  Baza bolesti

  Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

  Možda će vas zanimati i ovo