Psiha

Psiha

Crna kuća – mjuzikl u boji

Sve je spremno za svečanu premijeru hrvatskog mjuzikla Crna Kuća koja nas očekuje u petak 1. veljače u zagrebačkom Studentskom centru. Uz cijeli cast mjuzikla, završnom predstavljanju nazočili su i autori – priče Ladislav Prežigalo, glazbe Darko Hajsek, koreograf i redatelj Igor Barberić, dramaturg Igor Weidlich, producentski tim te glazbeni ravnatelj Seth Weinstein.

Nova hrvatska glazbena komedija Crna kuća – mjuzikl u boji spremna je za svečanu premijeru koja nas očekuje u petak 1. veljače u obnovljenom kinu Studentskog centra. Uz cijeli cast mjuzikla, završnom predstavljanju su nazočili autori originalnog hrvatskog kazališnog djela, autor teksta i priče Ladislav Prežigalo, autor glazbe Darko Hajsek, koreograf i redatelj Igor Barberić, dramaturg Igor Weidlich te glazbeni ravnatelj Seth Weinstein, a predstavio se i ostatak kreativnog i producentskog tima koji već mjesecima marljivo radi na novom kazališnom hitu.

Uoči same premijere izvedena su i dva glazbena broja iz mjuzikla i po prvi puta mogli smo steći pravi uvid u samu predstavu te ući u zanimljivi svijet stare zagrebačke povijesti. Raskošni kostimi, sjajna scenografija upotpunjena odličnom rasvjetom i glazbom dočarali su na trenutak što se sve krije iza vrata glazbene komedije Crna kuća – mjuzikl u boji.

Crna kuća

“Priča je ovo koja se temelji na staroj zagrebačkoj legendi, ali to ne znači da publiku očekuje neka teška priča. Ovo je mjuzikl koji će ljude u prvom redu dobro nasmijati i zabaviti i drago mi je da je ovako velik tim na pozornicu zajedničkim radom uspio iznijeti ovaj zahtjevan posao“, rekao je autor priče, renomirani pjesnik i pisac Ladislav Prežigalo.

Kreativni tim u petak je primio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je prepoznao napore ove produkcije i kulturnog projekta te potencijale koje on može donijeti metropoli. Stoga se i sam odlučio uključiti u projekt i dati mu podršku u ulozi pokrovitelja.

“Ovo je zaista velik projekt, a moram priznati da sam rijetko kada imao priliku raditi s tako pristupačnim i vrijednim mladim ljudima. Mjuzikl ima sve elemente hita i mogao bi lako, osim domaće publike, u Zagreb privući i brojne turiste jer im povijest donosi na potpuno nov način, mislim da će se ljudi začuditi kako zanimljiva i zabavna povijest može biti kad se ispriča na ovaj način, u velikom komičnom mjuziklu punom divnih koreografija i zaraznih melodija“, istaknuo je glazbeni ravnatelj Seth Weinstein, koji je upravo radi ovog projekta u hrvatsku metropolu stigao izravno s Broadwaya.

Predstavljanje mjuzikla

Originalan hrvatski kulturni projekt Crna kuća – mjuzikl u boji, spektakl čiji su autori dugogodišnji pjesnik i pisac Ladislav Prežigalo, ujedno i dugogodišnji zagrebački pročelnik za gospodarstvo te renomirani i višestruko nagrađivani skladatelj Darko Hajsek, na pozornice stiže 1. veljače 2013. godine. Crna kuća urnebesna je glazbeno-scenska komedija, napravljena u najboljoj maniri Mela Brooksa ili legendarnog Montyja Pythona, a na suvremen način progovara o staroj i malo poznatoj zagrebačkoj legendi iz 16. stoljeća, iz vremena borbi između Kaptola i Griča, te velike turske prijetnje.

Projektu je stiglo i pojačanje, i to izravno s Broadwaya. Glazba i priča zainteresirali su i glazbenog direktora Setha Weinsteina, koji je sa svojim bogatim iskustvom stigao u Zagreb kako bi mlade izvođače pjevački pripremio na vrlo zahtjevne nastupe, te kako bi unio dašak najsuvremenijih tekovina iz svijeta mjuzikla u ovaj projekt.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo