Psiha

Psiha

Crveno pile Pavla Pavličića

Crveno pile” roman je brzog ritma i naglih preokreta u radnji koja čitatelja neće ostaviti ravnodušnim i ponovno će potvrditi Pavla Pavličića kao vodećega hrvatskog autora kriminalističkih romana. 

Ovaj roman donosi još jednu napetu avanturu urednika crne kronike Ive Remetina i njegova prijatelja Vlade Šoštara, inspektora u zagrebackoj policiji. Kada za vrijeme uobičajenog obiteljskog posjeta prijateljima u novozagrebačkom naselju Ivo Remetin postane jednim od prvih svjedoka ubojstva, neće ni slutiti da je smrt mlade žene samo početak krvavog niza zločina. Ubijena je mlada žena, koja za međunarodnu korporaciju prodaje lijekove, a potom i njezin muž, koji je šef kabineta ministra iseljeništva.

Istražujući sa svojim prijateljem, policijskim inspektorom Vladom Šoštarom, Remetin upoznaje različite ljude i dobiva uvid u neobične sudbine, da bi na kraju, zahvaljujući svojoj pronicljivosti, uspio riješiti zagonetku.

Kniževni lik ne tipičnog istražitelja-novinara, Ive Remetina, prvi se put pojavio u Pavličićevu romanu Press 1980. godine, a nakon toga i u napetim krimićima Pjesma
za rastanak, Rakova djeca, Mrtva voda, Pasijans, Žive igračke, Stara
ljubav, Zmijska serenada, Cvijeće vjetru, Krvnik u kući, Tužni bogataš i Krvna veza
. Na taj je način Remetin postao nekom vrstom hrvatskoga Herculea Poirota, a ime Pavla Pavličića, između ostaloga, sinonimom za dobar kriminalistički roman.

Nakladnik: Mozaik knjiga

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo