Psiha

Psiha

Dočekajte 2012. u čarobnom Istanbulu!

Istanbul spada među najveće gradove Europe i svijeta, a po svojoj važnosti za kulturu i povijest, svrstava se u sam vrh poput Rima, Londona ili Pariza. Grad koji svakako morate uvrstiti na vrh liste “kulturnih obaveza” koje morate ispuniti. Biti će to sigurno jedno nezaboravno iskustvo.

kIstanbul zbog jedinstvene lokacije koja spaja dva kontinenta Europu i Aziju, vrijedi obići i radi egzotične istočnjačke arhitekture i brojnih muzeja koji svjedoče o slavnoj prošlosti triju najjačih velesila u povijesti svijeta- Rimskog, Bizantskog i Osmanskog Carstva.

Živopisne, šarolike i užurbane ulice Istanbula, pravi su pokazatelj sveukupne turske kulture, te jasno oslikavaju sve odlike ovog naroda. Grad sa 10 milijuna stanovnika i stotinama tisuća turista iz cijelog svijeta koji ga svakodnevno posjećuju, ostavlja snažan utisak moćne i dobro organizirane sredine, u kojoj se mnogo radi, ali se i trenuci odmora obilato koriste.

Bogata kulturno povijesna baština, egzotični turski specijaliteti, turska kupališta i trendovski klubovi ne ostavljaju mnogo slobodnog vremena stoga, napravite vlastitu listu i itinerer, a mi vam preporučujemo sljedeće:

lSmještaj u hotelu Golden Park****

Smješten na Taksimu u srcu Istanbula, nudi luksuzni smještaj, veliki spa i fitness centar, odlično blagovanje turskih specijaliteta kao i internacionalna jela.

Gostima su na raspolaganju i sadržaji koji uključuju zatvoreni bazen, parnu sobu, saunu i tursku kupelj (uz nadoplatu). Bežični internet je dostupan u cijelom hotelu i besplatan je.

Razgled grada u pratnji vodiča:

Džamija Sultana Ahmeta I ili Plava džamija kako je nazivaju Europljani zbog plavih, zelenkastih i bijelih pločica, s krovom sastavljenim od brojnih kupola i s čak šest minareta, pruža zadivljujući prizor.

kAja Sofija, Crkva svete Mudrosti, najpoznatija je građevina u
Istanbulu i dug niz stoljeća najveća crkva Bizantskog Carstva, koja je
nakon muslimanskih osvajanja pretvorena u džamiju, a danas je muzej.

Hipodrom: Bizantska arena ukrašena prikazima trka kočija, koja je svojevremeno mogla primiti i do 100.000 posjetitelja. Ovdje se nalaze tri obeliska: Konstantinov stup, Serpentinov stup i Teodosijev obelisk. Zid u obliku kvadrata koji ih okružuje zapravo je muzej pod vedrim nebom.

Topkapi palača ili carski dvor iz koga su vladali sultani Otomanskog carstva. Danas je muzej u kojem se čuva zapanjujuća kolekcija blaga kao i najveći dragi kamen na svijetu-Smaragd. Ovdje se nalazi i vrijedna kolekcija kristala, srebra i kineskog porculana.

kCisterna bazilika je jedna od ukupno 24 podzemne palače, takozvane cisterne. Ove “cisterne” su tijekom stoljeća služile kao rezervoari za vodu odakle su se vodom snabdijevale velike carske palače.

Dolmabahče dvorac je ekstravagantna palača sagrađena u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam.

Dočekajte 2012. u čarobnom Istanbulu!

  • Smještaj u hotelu 4* u centru grada
  • 4 dana, last minute 3.590 kn

Više informacija potražite na www.integral-zagreb.hr ili u zagrebačkim poslovnicama:

  • Pothodnik – 01/ 4577 233, 01/ 4577 210
  • Heinzlova 44 – 01/ 4660 221

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo