Psiha

Psiha

Doris Pinčić otkriva 5 zdravih navika

Mlada voditeljica i glumica, Doris Pinčić, otkriva nam svoje dnevne zdrave navike

Doris Pinčić ističe kako je važno započeti jutro vodom i hranom punom nutrijenata. Sve što radi, radi umjereno jer pretjerivanje nije ključ za zdravi život. 

1. Voda

Svako jutro topla voda ili topla limunada na prazan želudac, i to skoro pola litre. Tijelo mi je nakon noći dehidrirano i više od hrane mu treba tekućina. Poslije, kada dođem na posao često zaboravim piti dovoljno, a ovo mi je neka garancija da sam dovoljno tekućine unijela i učinila nešto za sebe. 

Nevena Rendeli otkriva 5 zdravih navika

2. Dovoljno sna

Za mene je ovo možda i najvažnija zdrava navika. Dovoljne su mi dvije noći s premalo prospavanih sati da mi padne imunitet. Nedavno sam čitala i da doslovno od neispavanosti odumiru moždane stanice tako da ne treba olako shvaćati dobru staru dalmatinsku ideju fjake i odmora -tj. čovik je rođen umoran i živi da se odmori 🙂 

Lucija Lugomer otkriva svojih 5 zdravih navika

3. Vlakna

Trudim se jesti hranu koja u sebi ima dovoljno nutrijenata koji su mome tijelu potrebni da funkcionira dobro, pritom mislim na vitamine,minerale i vlaknastu hranu. Kažu da je dobra probava temelj svakog imuniteta pa zato toliko ističem vlakna. 

Lana Klingor Mihić otkriva svojih 5 zdravih navika

4. Tjelovježba

Naše tijelo nije stvoreno da sjedi i bude tromo. Da,treba se odmarati ali kad je za to prikladno doba dana, u svakom drugom pogledu tjelovježba je uvijek dobar izbor. Nisam ljubitelj utega, ali volim probati različite treninge. Daleko najljepše je kad imaš trenera koji radi plan samo za tebe i koji te usmjerava na vježbe koje su potrebne tvom tijelu, motivira te i ne dopušta da radiš površno jer onda samo trošiš vrijeme. Takvog partnera sam pronašla u treneru Mariju Vekiću i zbilja bi ga svakom preporučila. Profesionalni sportaš koji kad radi s nama rekreativcima lako prebaci mozak i jezik na onaj nama razumljivi. 

Mario Valentić otkriva svojih 5 zdravih navika

5. Umjerenost

U jelu, piću, ma svemu. Mislim da je to ključ zdravlja i sreće. Ne uskraćujem si ni pizzu ni kolače ni čokoladu, a ni čašu dobroga vina. Želim uživati u životu i to je za mene prioritet. Njegujem lokalnu proizvodnju, domaću izradu, obiteljske restorane, a ne podržavam industrijsku masovnu proizvodnju gdje ima svega samo ne čovjeka. Ali ako je domaće onda samo umjereno i izbalansirano, dakle uz kulen zdjela salate.

Anja Alavanja otkriva svojih 5 zdravih navika

M.S.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo