Psiha

Psiha

Doručak s Buddhom

Uvjereni skeptik i budistički svećenik trebaju zajedno provesti šest dana na cesti. Tko će promijeniti čije mišljenje i svijet?

Kad ga sestra nagovori da njezinog gurua – budističkog svećenika odjevenog u kestenjastu halju – poveze na put do njihove rodne kuće, uvjereni skeptik Otto Ringling to prihvaća nerado i uz velik otpor. Provesti šest dana na cesti vozeći se s enigmatičnim svetim čovjekom koji na svako pitanje odgovara zagonetkom nije iskustvo kojem bi se veselio. Ipak, u pokušaju da pozapadnjači svojeg suputnika – i pritom se zabavi – Otto odluči svećeniku putem pokazati malo “zabave na američki način”. Od tvornice čokolade u Hersheyu do kuglane u South Bandu, od utakmice Cubsa na stadionu Wrigley Field do obiteljske farme u Sjevernoj Dakoti, Ottu se pruža nesvakidašnja prilika da svoj svijet – i što je još važnije, svoj život – sagleda tuđim očima.

Američki romanopisac, esejist i memoarist Roland Merullo objavio je tijekom tri desetljeća koliko se bavi pisanjem desetak romana i pet knjiga memoarske proze. Najpoznatija djela su mu “Doručak s Budom”, “U Revereu”, “U onim danima”, “Mala ljubavna priča”, “Napuštajući Losapas”, i “Golf s Bogom”. U svojim knjigama Merullo je zaokupljen emocionalnom i psihološkom dimenzijom svojih likova, o čemu je u jednom intervjuu rekao: “Poput većine romanopisaca osobito me fascinira ljudsko ponašanje, čovjekovi postupci i njihovi psihološki korijeni”. Merullove su knjige često nominirane za različite strukovne nagrade, a puno puta su ih i osvajale – poput Massacusetts Book Award, Maria Thomas Fiction Prize, Alex Award itd.

Izdavač: Naklada Ljevak

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo