Fado ikona Mísia ponovno u Zagrebu - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Fado ikona Mísia ponovno u Zagrebu

Fado ikona Mísia nastupit će 5. svibnja u dvorani Kornati zagrebačkog Hypo centra.

Mísia, pravim imenom Susana Alfonso Aguiar, svakako je jedna od najznačajnijijih i najslavnijih fado pjevačica u svijetu. Rođena je u gradu Portu u Portugalu, a svoje umjetničko Mísia, ova je vrsna interpretatorica izabrala u čast slavne Mísie Sert, muze Stéphanea Mallarméa i prijateljice Prousta, Picassa i Coco Chanel.

Mísia glasi kao pjevačica koja je revolucionalizirala fado i pronašla za njega sasvim svoju osobnu, upečatljivu interpretaciju fado umjetnosti, koja poštuje tradicionalnost fada, ali ga ipak odijeva u novo, svježe i drukčije, kombinirajući ga s novim i neočekivanim glazbenim elementima. Nakon devet sjajnih albuma i globalne popularnosti ne čudi da ju se smatra nasljednicom legendarne Amálie Rodrigues, tim više što je fado pronijela svjetskim pozornicama i proslavila ga u svijetu.

                   
     Misia

Uz klasike fada Mísia neke svoje teme pjeva i na španjolskom, francuskom te engleskom jeziku. Jedan od primjera za njezinu inventivnost i kreativnost je i njen album “Drama Box” koji isprepliće tango, bolero i fado, a album je ispjevan na portugalskom i španjolskom. Njezin aktualni album “Ruas” s kojim se Mísia i predstavlja publici u Zagrebu sadrži dvije cjeline i dva albuma u jednom – “Lisboarium” i “Tourists“.

Bez sumnje, predstojeći zagrebački koncert Mísie 5. svibnja u Dvorani Kornati bit će još jedno, neočekivano glazbeno putovanje u svijet fada i tajni svijet ove karizmatične fadistice.

Pretprodaja ulaznica:

  • Dvorana Mljet, Hypo centar, Slavonska av. 6, I kat
  • Eventim, www.eventim.hr

Cijena ulaznica u pretprodaji: 185,00 kuna

Info i rezervacije:

info@tvornica-kulture.hr; tel.: 01-7772740

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo