Psiha

Psiha

HNK Zagreb i Aplauz teatar najavljuju izvedbu predstave “Art”

U subotu, 8. ožujka s početkom u 22.00 sata bit će izvedena dramska predstava “Art” Yasmine Reza u režiji Marka Jurage.

Kako se dugogodišnje prijateljstvo može naći u krizi zbog umjetničkog djela?

Zijad Gračić

Prijatelji Serge, Marc i Yvan, suočeni s mnogim razmiricama, prisiljeni su preispitati svoje prijateljstvo. To i čine kroz duhovite i iskrene opservacije jedan o drugom. Brze i tople dijaloge. Žučne rasprave o umjetnosti. Kroz tekst koji čas od smijeha, čas od tuge, tjera suze na oči. Bijela slika…pozadina je bijela, s nekoliko poprečnih bijelih linija… nije bijela…ili jest?

Suvremenost rečenica i misli u ovom tekstu, te njegovih razloga nadilazi samu dramu i publici postavlja pitanje o prijateljstvu u današnjem svijetu, ali i u prošlom i budućem, jer neupitna je svevremenost krize prijateljstva i krize srednjih godina. Tri prijatelja, tri slike, tri problema, tri pogleda na život i umjetnost. Pitanje koje autorica teksta postavlja preko likova na sceni nije pitanje: “Tko je u pravu? Čije mišljenje je točno?” već tko će lakše promijeniti mišljenje za dobrobit prijateljstva, koji lik će prešutjeti što stvarno misli. Pitanje: “Tko će pristati? “

Ova predstava nudi izuzetnu izvedbu trojice glumaca, koji svojom fascinantnom vještinom bojanja rečenica čas ozbiljno, čas duhovito tjeraju publiku na osamdesetak minuta potpunog kazališnog uživanja- uživanja u vještini kazališta i prijateljstva.

U predstavi nastupaju: Slavko Juraga (Marc), Zijad Gračić
(Serge) i Ivan Jončić (Yvan).

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo