Kad nije na terenu, radi s djecom! Naša reprezentativka ima zanimljiv, ali i zahtjevan posao - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kad nije na terenu, radi s djecom! Naša reprezentativka ima zanimljiv, ali i zahtjevan posao

Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku bliži se kraju. Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjih turnira je višestruka pobjednica Valentina Vrbanc.

Ova 27–godišnja Zagrepčanka osvojila je dva od tri održana turnira ovog ljeta u Hrvatskoj, te dva u Sloveniji. Ovih dana Valentina zajedno s partnericom Sarom Radanović predstavlja Hrvatsku na Mediteranskim igrama u grčkom Patrasu. Iako će propustiti ovotjedni turnir koji se u Đurđevcu igra ovog vikenda, svakako će nastupiti na posljednjem u Zagrebu koji se igra 6. do 8. rujna.

Da ovu jednostavnu naviku preuzmemo od Japanaca, bilo bi nam svima ljepše u životu

Naša reprezentativka pijesak svakog dana zamjenjuje radom s djecom u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak. Ovaj posao je posebno veseli i svaki dan pred nju stavlja nove izazove.

Rad s djecom zaista je zanimljiv, ali i iznimno zahtjevan. Djeca imaju različite poteškoće, svako dijete je individua te se svakom djetetu pristupa drugačije. Sa svakim djetetom nastojim postići cilj da ono može što samostalnije funkcionirati!, otkriva Valentina i dodaje:

„Završila sam Zdravstveno veleučilište u Zagrebu i trenutno radim u Specijalnoj dječjoj bolnici Goljak u području radne terapije. Teško je usporediti težinu odbojke i rada s djecom. To je različita vrsta odgovornosti i djeca tu ipak prednjače!“

Odbojka je velika Valentinina ljubav. Kako živi blizu odbojkaških terena na Jarunu, ovaj poziv nije bila teška odluka.

Već kao mala djevojčica odlazila sam na Jarun gledati ovaj sport koji je bio vrlo popularan. Tako sam krenula pomagati u dvorani kao sakupljačica lopti i slično. Uživala sam u nastupima svjetski poznatih ekipa. Tamo je bio jedan trener Grga Trimčevski koji nam je odlučio pokazati osnove odbojke. Igrati sam počela sa svojom suigračicom iz dvorane i tako je sve počelo. Kada bi završila sezona u dvorani, u ljetnom periodu nastavili bi s pijeskom!“, govori Valentina i dodaje:

„Odbojkom na pijesku bavim se od šesnaeste godine, a na ovakve turnire počela sam odlaziti s otprilike dvadesetak godina. Nisam uvijek bila s istom partnericom jer potrebno je uskladiti niz stvari poput posla i svakodnevnih obaveza za prijavljivanje na turnire!“

Ana Radišić: Tih 20 dana provedenih u bolnici bilo mi je velika škola, ali i putokaz kako dalje

Igrati na visokim temperaturama nije lako, vrući pijesak može ostaviti i posljedice na stopalima, ipak ima svojih čari.

Moj dan na turniru ovdje izgleda tako da sam na pijesku od ranog jutra. Prva utakmica uvijek počinje otprilike već oko 9 sati. Prije utakmice odradimo zagrijavanje, a nakon nje mali odmor. S obzirom da se nalazimo na plaži ovdje imamo priliku popiti kavu, pojesti i međusobno se družiti. Nakon odmora već slijedi priprema za sljedeću utakmicu no ovdje svakako imamo prilike popiti piće i međusobno se družiti. Frizure i stajlinzi na pijesku uvijek su sportski i decentni. Kosa je uvijek svezana u punđu ili rep, zaštitni faktor protiv sunca nezaobilazni je rekvizit dok se šminka uglavnom ne koristi!, zaključila je Valentina.

Turnire u Đurđevcu i Zagrebu mogu igrati svi, a sve informacije i prijave možete pronaći na službenoj web stranici www.hos-cvf.hr

“Ja ne bih išao s vama more!” Što učiniti kad vaš tinejdžer izgovori rečenicu od koje najviše strepite?

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo