Kako supermodeli 90-ih ostaju vječno mladi? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Kako supermodeli 90-ih ostaju vječno mladi?

Shutterstock

Izgleda da Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Carla Bruni i Helena Christensen znaju tajnu mladolikosti

U kasnim su 40-ima i ranim 50-ima, a izgledaju kao da nisu ostarile niti dana od devedesetih. Naomi Campbell (47) kaže da se tajna njene besprijekorne kože krije u hidrataciji. Ona ne koristi ništa više osim dječjeg sapuna i kreme za kožu oko očiju. Što se prehrane tiče, Naomi izbjegava šećer i pije jako puno vode. U intervjuu za magazin Shape rekla je kako svaki dan vježba jogu i pilates. 

Helena Christensen ima 48 godina, a u intervjuu za magazin Allure ispričala je kako je njena baka imala toliko lijepu kožu i sve zahvaljujući, kako joj je sama rekla, vodi, sapunu i Nivea kremi. Godinama je Helena isprobavala razne kreme, ulja… ali svaki put kad bi posjetila baku, vratila bi se njenoj rutini. Od make up-a koristi samo malo rumenila na obrazima i sjajila na očima… To je njena tajna! 

Za liniju se brine tako da jede zdravo baš cijele godine, a pije puno vode i kokosove vode. Prije se znala vrlo rano ustati i šprintati kako bi potaknula metabolizam, a sredinom tridesetih zaljubila se u boks. U posljednje vrijeme vježba ples oko šipke. 

Nema odricanja

Claudia Schiffer ima 47 godina i kaže kako se sva tajna besprijekornog tena krije u ekfolijaciji. Piling koži vraća sjaj. Kosu nikada ne osuši do kraja. Dok je poluvlažna ostavi je da se osuši prirodno. Kad je dijeta u pitanju ne vjeruje u potpuno odricanje od namirnica. Jede manje mliječnih proizvoda i glutena. Od tjelovježbe najviše voli duge šetnje s psima, tenis, jogu ili pilates. 

Vječno mlada Cindy Crawford (51) kaže kako je najveća pogreška što ljudi uvijek očekuju instantne promjene, a ona im kaže kako nije tek sad počela vježbati. Počela je u 20-ima, hrani se zdravo, ne puši… Sve je u ustrajnosti i ne prekidanju rutine. U posljednje vrijeme priznaje da pokušava biti malo bolja prema svojoj kosi pa ju ne stilizira toliko i ne grije peglom, figarom i fenom. Ne jede prazne kalorije, a čokoladu si omogući svaki dan jer joj je to gušt. 

Carla Bruni ima 49 godina i tvrdi kako “suhoća nikada nije dobra stvar”, sve je u hidratiziranju. 

N.C.

Foto: Sutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo