Natura Kids sprej i Natura Gel zaštitit će vašu kožu - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Natura Kids sprej i Natura Gel zaštitit će vašu kožu

Komarci su prijenosnici različitih zaraznih bolesti, poput malarije, žute groznice, dengue groznice i različitih tipova encefalitisa, odnosno upale mozga, a u Hrvatskoj je pronađeno 50 vrsta komaraca.

Komarci su prijenosnici različitih zaraznih bolesti, poput malarije, žute groznice, dengue groznice i različitih tipova encefalitisa, odnosno upale mozga, a u Hrvatskoj je pronađeno 50 vrsta komaraca.

Kako bismo se zaštitili od upada komaraca, savjetuje se uklanjanje predmeta u kojima se nakuplja voda, jer upravo je voda najvažnija za razvoj komaraca. Osim toga, važno se oko kućanstva adekvatno brinuti za spremnike za vodu, otvorene bazene, fontane, kao i septičke jame. Također, važno je održavati i zelene površine i vrtove kako bi se odrasli komarci što manje zadržavali u njima.

Komarci najčešće djeluju u ranojutarnjim satima te predvečer, no u zadnjih je deset godina u Hrvatskoj aktivan i tigrasti komarac, koji je aktivan kroz cijeli dan.

Kako biste se u ovoj proljetnoj i ljetnoj sezoni komaraca zaštitili od istih, važno je koristiti sredstva koji sadrže biljne sastojke, a svoje kućanstvo možete zaštiti održavanjem i mrežicama i zastorima na prozorima i vratima.

Natura Kids sprej

Natura Kids sprej je mješavina esencijalnih, sigurnih, nenadražujućih i netoksičnih ulja. Zahvaljujući sastavu blagog je i ugodnog mirisa za ljude, ali Natura Kids sprej neprivlačan je i odbojan insektima.

Nanesen na kožu brzo se upija i ne ostavlja tragove, a zahvaljujući posebno biranim sastojcima vrhunske i strogo kontrolirane kvalitete, Natura Kids Sprej je siguran za primjenu već u najranijoj dječjoj dobi, od prvih dana života.

Ulje slatkog badema i prava lavanda Natura Kids spreju osiguravaju dodatni njegujući učinak.

Natura Kids sprej u sebi sadrži prirodne ekstrakte koji naneseni na kožu odbijaju insekte i u ovu svrhu su se koristili od pamtivijeka. U ovu skupinu spadaju cvjetovi lavande, limunska trava, geranij, melisa, celer…

NAČIN UPORABE: primijeniti na izložene dijelove tijela (lice, vrat, ruke i noge). Prema potrebi ponoviti postupak u redovitim vremenskim razmacima.

Natura gel 

Natura gel je biljni gel bez konzervansa koji smiruje nadraženu kožu te potiče regeneraciju kože. Ovaj prirodni gel sadrži ekstrakt hamamelisa i kamilice te eterična ulja lavande, eukaliptusa i limunske trave.

Zajedničkim djelovanjem ovi sastojci sprječavaju i štite razvoj blagih iritacija i umiruju kožu nakon predugog izlaganja suncu.

Natura Gel je potrebno nanijeti u debljem sloju na zahvaćeno područje kože i ostaviti da se upije tijekom nekoliko minuta. Vrlo je nježne teksture te ugodnog mirisa prirodnih eteričnih ulja.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo