Psiha

Psiha

Odgovorite na ovih pet pitanja kako biste znali jeste li upoznali ljubav svog života

Ako ste se našli u poziciji da razmišljate o budućnosti svoje veze, braku ili zajedničkom životu, pročitajte ova pitanja i odgovorite na njih

Naravno, ne postoji formula savršene veze ili najsavršenijih ljubavnih parova, ali stručnjaci se slažu da postoje određeni znakovi koji vam mogu pomoći da odgonetnete imate li pored sebe onog ili onu pravu. 

Razmišljate li isto o vezi?

Ako govorimo o dugoročnoj budućnosti, vrlo je važno da ste na istoj valnoj duljini kad su u pitanju brak i vjernost. Živimo u vremenu kad ljudi moraju razgovarati i monogamiji, jer ne razmišljaju svi isto o tome. 

Podržavate li jedno drugo u individualnom, ali i zajedničkom rastu?

Onaj pravi ili ona prava željet će se razvijati kao par, ali isto tako poticati svoju bolju polovicu da se razvije kao individualna osoba. Partneri bi trebali u svoju vezu unositi nove aktivnosti koje mogu raditi kao par, ali zadržati i svoj život. 

Svađate li se na pravi način?

Svađa nikada nije rješenje, ali se vrlo često ipak dogodi. Poanta je u tome kako se nosite s time nakon svega i tu se vidi prava čvrstoća veze. Umjesto da izbjegavaju konflikt, snažni parovi imaju dovoljno samopouzdanja da poprave ono u čemu je problem tako da na kraju ispadne win-win situacija. 

Jeste li zadovoljni s time da spavate s jednom osobom do kraja života?

Po pretpostavkom da su oba partnera monogamna bez prevare, trebate znati da ćete voditi ljubav samo s tom osobom do kraja života. Fizička privlačnost dođe i ode, ali u ovom slučaju važno je da ste zadovoljni svojim seksualnim životom. 

Hoćete li ostati zajedno kroz teška vremena?

Ne kaže se bez veze “u dobru i u zlu”… Bit će dobrih, ali i loših perioda u životu. Trebali biste moći zamisliti ovu osobu pored sebe u trenucima krize, bez obzira je li to otkaz, bolest ili smrt. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo