Psiha

Psiha

Odličan interes za hrvatski dio svjetske turneje Gregoriana

Gostovanje britansko-njemačke glazbene atrakcije Gregorian u Hrvatskoj, koja je najavljena u sklopu aktualne svjetske turneje Gregoriana Epic Chants World Tour 2013, pobudilo je velik interes hrvatske publike za sva tri grada u kojima će Gregorian nastupiti – to je Zagreb, u koji stižu 3. travnja, Split, 4. travnja i Varaždin u kojem će nastupiti 5. travnja.

Epic Chants World Tour 2013 najveća je turneja Gregoriana do sada, a trajat će do početka 2014. U prvom dijelu svjetske turneje koja obuhvaća Hrvatsku, Gregorian će održati 54 koncerta u samo dva mjeseca; u nekim će gradovima održati po dva koncerta dnevno! Turneja je započela spektaklima u njemačkim arenama, u Berlinu i Hamburgu, a nastavlja se u Cirihu, Pragu, Moskvi, St. Petersburgu, Frankfurtu, Beču, Münchenu, Beogradu, Bratislavi, Baselu, Minsku, Kijevu, Varšavi, Rimu, Milanu, Parizu i mnogim drugim europskim metropolama.

Ljetni dio svjetske turneje Epic Chants World Tour nastavit će se u Izraelu, Libanonu, Kini, Južnoj Americi, Japanu, Meksiku, Skandinaviji, Turskoj, Španjolskoj i zemljama Beneluksa. Iza ovogodišnje Epic Chants turneje krije se ogromna produkcijska mašinerija. Gregorian u Hrvatsku stižu s pet šlepera suvremene tehnike i rasvjete, a stage na kojem će se odvijati pravi vizualni spektakl veći je nego ikada – 20 puta 15 metara.

Gregorian

Show koji traje gotovo 150 minuta, a inspiriran je filmom i filmskom glazbom, donosi zanimljivu i dinamičnu set listu – uz aktualni singl “World Without End” feat. Eva Mali, uključuje Vangelisov “Conquest of Paradise“, “Against All Odds” Philla Collinsa, “Both Sides Now” Jonie Mitchell, Sealaov “Kiss From a Rose”, “She”, Elvisa Costella, “Live and Let Die” Paul McCartneya i Wingsa “Bright Eyes“, Arta Garfunkela, “The Last Unicorn” grupe America, Stay (Far Away, So Close) grupe U2 i mnoge druge. Uz brojna scenska iznenađenja i specijalne efekte valja izdvojiti i dvije posebne glazbene poslastice – izvedbu Rammsteinovog hita “Engel” i novu veziju kultne pjesme “Cashmere” Leda Zeppelina koju izvode zajedno sopranistice Eva Mali i Amelia Brightman.

“Svi u Gregorianu apsolutno obožavamo Hrvatsku i jedva čekamo ponovni susret s našim fanovima u Hrvatskoj! Obišli smo gotovo 40 država svijeta s našim koncertima, ali nigdje nas ljudi ne prime tako toplo i divno kao u vašoj zemlji, a ovoga puta smo vam pripremili show kakav još niste vidjeli”, najavljuje Amelia Brightman, pjevačica Gregoriana koja se za Epic Chants show našla u višestrukoj ulozi – uz svoje pjevačko umijeće, režirala je kompletan video materijal koji će publika imati prilke gledati tijekom višesatnog spektakla.

Gregorian

Ako je suditi po odličnoj prodaji ulaznica za koncerte do kojih je preostalo još tri tjedna, hrvatski će fanovi pokazati da će prije četiri godine uspostavljena veza Gregoriana i domaće publike na aktualnoj Epic Chants turneji biti čvršća nego ikada.

Ulaznice za sva tri koncerta možete kupiti u sustavu Eventima, a u Zagrebu dodatno u CD shopu Croatia Records, Bogovićeva 5 i CD shopu Aquarius records, Varšavska 13, te u Varaždinu, u bistrou “Time out”, u sklopu Arene Varaždin.

Raspored hrvatskog dijela Epic Chants Tour 2013:

  • 3. travnja 2013. Zagreb, Dom sportova
  • 4. travnja 2013. Split, Gripe
  • 5. travnja 2013. Varaždin, Arena Varaždin

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo