Psiha

Psiha

Odmorite se ovaj vikend uz dobru knjigu! Donosimo naša tri prijedloga

Shutterstock

U potrazi ste za novim knjigama? Evo nekoliko zanimljvih prijedloga…

David Walliams: Najgora djeca na svijetu 2

David Walliams nastavlja nizati književne uspjehe. Nakon što je prvi dio popularne trilogije već osvojio mlađe uzraste, stiže drugi dio najgore djece, za koji ne sumnjamo da neće nastaviti uspjeh svojeg prethodnika.

Djeca nižih razreda jednostavno će obožavati ovu zbirku zločesto duhovitih i neodoljivo nestašnih priča

Gregor, Sabina, Zlatko i Tina čine malu grupu ali upečatljivu grupu najgore djece na svijetu. U ovoj knjizi Walliams donosi deset priča o djeci koja imaju navike u svakodnevnom životu koje autor dovodi do apsurda i koje djecu usmjeravaju prema dobrom ponašanju. Pet zločestih dječaka i pet groznih djevojaka pokazat će kamo to loše ponašanje odvodi. Ovu nadasve neobičnu zbirku zlih, smiješnih, ukusno nestašnih priča ilustrirao je umjetnički genij Tony Ross.

Zašto je škola djeci ‘fuj’? Evo 5 dobrih razloga

Luke Allnutt: Nebo je naše

Nakladnička kuća Znanje predstavlja vam roman britanskog književnika i novinara Luke Allnutta Nebo je naše.

Rob Coates osjeća se kao da je dobio glavni zgoditak na lutriji života. Tu je Anna, njegova prekrasna žena, velika gradska kuća u Londonu i, najdragocjeniji od svega, Jack, njihov sin, uz kojeg svaki dan prerasta u izvanrednu avanturu. Kada se obitelj suoči s razornom bolešću, Robov svijet počinje se rušiti. Ostavši odjednom potpuno sam, Rob traži utjehu u fotografiranju nebodera i litica koje je posjećivao sa svojim sinom.

I onda kada se čini da je sva nada izgubljena, Rob kreće na nevjerojatno putovanje na kojem pronalazi put za povratak u život, ali ujedno dobiva i daje oprost…

Bogatstvo, ljubav, obmana… Sve vas to čeka u knjigama koje u rujnu morate pročitati

Karen White: Zvuk stakla

Karen White nastavlja nizati uspjehe. Više od 24 njezina romana postala su bestseleri, a sigurno će i najnovije izdanje osvojiti brojne čitatelje. „Zvuk stakla“ na intrigantan način spaja kriminalističke elemente, ljubavne zaplete i obiteljska previranja ispunjena brojnim podmetanjima.

Dvije godine nakon smrti supruga, Merritt Heyward prima neočekivanu vijest – obiteljska kuća u Beaufortu u Južnoj Karolini, koju je Calu ostavila njegova baka, sada pripada Merritt. I dalje mučena osjećajem krivnje zbog suprugove tragične smrti, Merritt odlazi iz svog doma u Maineu u neizvjesnost Beauforta, gdje razorne i mračne tajne Calove prošlosti leže skrivene na imanju koje je nekoć pripadalo njegovim precima.

Ova neočekivana ostavština – koja sada pripada Merritt – promijenit će je i dati joj snagu za novi život – koji će se dodatno zakomplicirati dolaskom njezine suviše mlade maćehe i desetogodišnjeg polubrata. Uskoro, u ovoj kući stranaca, Merritt će biti prisiljena razotkriti obiteljsku prošlost Heywardovih, suočiti se s vlastitim strahovima, ali i pronaći potrebno iscjeljenje na morskom zraku američkog Juga.

5 genijalnih razloga zbog kojih ćete odmah početi (više) čitati

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo