Psiha

Psiha

Otkrili ste partnerovu nevjeru? Ovo je najgore što u toj situaciji možete učiniti!

Shutterstock

Saznati da je partner nevjeran može biti jedna od težih stvari s kojima se morate suočiti…

Iako biste u tom trenutku vjerojatno sve željeli riješiti, određeni postupci neće vam pomoći pa ih je bolje izbjegavati ili ostaviti za “mirnija” vremena.

Evo što savjetuju stručnjaci:

Ishitrena reakcija

U trenutku spoznaje vjerojatno ćete biti puni bijesa, ali on nikako neće pomoći u komunikaciji, kaže April Davis, vlasnica firme za spajanje parova LUMA. Umjesto iskazivanja trenutnih emocija, dobro se pripremite za razgovor.

Inzistiranje na detaljima

Kada netko prekrši sporazum o monogamiji, često postoji snažna želja da se sazna svaki detalj prevare. No stručnjaci se slažu da će takve informacije samo sve učiniti puno realnijim, a time i bolnijim. Također, nikad nećete saznati sve detalje prevare.

Oproštajni seks neće spasiti vezu, a dobra je ideja u samo jednom jedinom slučaju

Krivite sebe

“Kada su u pitanju traume, često krivimo sami sebe zbog nekog događaja a sve kako bismo stekli određenu kontrolu nad situacijom. Iako će vam ovo razmišljanje pomoći na kratke staze, pametnije se suočiti s činjenicama kako se teški osjećaji ne bi javili kad ste već preboljeli.

Pravite se da se ništa ne događa

Svima je jasno da je izdaju teško podnijeti, ali praviti se da se ništa ne događa nije dobar izbor… “Grozna je i sama činjenica da vas parter vara a vi se pretvarate da se to ne događa” kaže Celia Schweyer, stručnjak za veze na portalu DatingScout.com te dodaje kako se preljubnika uvijek mora suočiti s činjenicama.

Pretpostavljate da je veza gotova

Prevara ne mora značiti da je vaša veza gotova, neki su parovi potvrdili kako je njihova veza jača od kad su riješili probleme nastale nakon prevare. Ipak, svaka osoba poznaje svoje granice i želje i nismo svi sposobni preći preko tog gorkog osjećaja.

Kako doživjeti orgazam baš svaki put? Razgovarajte, budite otvoreni i opustite se…

Želite se osvetiti

Da, ranjeni ljudi često ranjavaju i druge… “Ali takvo će vas ponašanje samo ostaviti u vrtlogu negativnih osjećanja” savjetuje stručnjak za odnose Kimberly Friedmutter te dodaje kako je neminovno da ćete tako samo puno jače povrijediti sebe.

Uništavate partnerove stvari

Iako je ovo može biti prva stvar koju ćete poželjeti napraviti, tako ćete samo više povrijediti sebe. “Mislite da ćete se osjećati dobro ako sve emocije pretvorite u destruktivno ponašanje, ali zadovoljstvo će nakon toga potrajati svega nekoliko minuta, a vas će i partner vjerojatno proglasiti ludom..”, kaže Schweyer.

Izbjegavate terapiju

“Jedno je od gorih iskustava saznati da vas voljena osoba vara”. Tvrdi terapeut Tzlil Hertzberg te dodaje kako je to jedan od razloga zašto uvijek savjetuje terapeuta koji će vas naučiti kako se nositi s novom spoznajom i kako krenuti dalje bez gorčine i tuge.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo