Psiha

Psiha

Ovih 7 mjesta u kući rijetko tko čisti, a puna su prašine – barem jednu stvar niste nikada očistili

Foto: Shutterstock

Ne zaboravite očistiti ova mjesta u kući jer se prljavština i na njima nakuplja

Pod, kuhinjski elementi, toalet, sudoper… sve su to stvari koje čistimo skoro svakodnevno jer je vrlo lako primijetiti kada su prljavi. Isto se odnosi na prljavo rublje i prašnjave police. Mjesta u kući koja ne vidimo tako često postoje, a upravo ih tog razloga preskačemo kada čistimo. Najčešće se radi o ovih 7 mjesta, a vi biste se trebali potruditi i drugi put na njih ne zaboraviti.

1. Zidovi i štokovi

Da, i na zidovima se nalazi prašina, a to ćete dobro vidjeti ako razmaknete zavjese i upalite svjetla. Možete metlom, ili sredstvom za čišćenje prašine lagano priječi preko površine zida i tako ukloniti prašinu, a kad to već radite onda ne preskačite štokove i lajsne jer su i oni puni prašine, a ako ste baš danas dobre volje, uzmite mokru krupu i prebrišite ih.

20 stvari koje možete napraviti s hidrogen peroksidom

2. Ispod namještaja

Puno je prašine ispod kreveta, komoda i fotelja i to redovno čistimo. No jeste li ikada pogledali kako izgleda donji dio namještaja? I na njemu se nakuplja prašina i razna prljavština pa bi bilo pametno ponekad okrenuti krevet ili fotelju i očistiti usisavačem te prebrisati krpom.

3. Biljke

Da, i biljke je potrebno ponekad očistiti od prašine jer se i na njima skuplja. Najjednostavniji način je da biljku odnesete u kadu i operete tušem. Možete to učiniti krpom ako vam se ne da nositi biljku do druge prostorije.

4. Ladice

Najlakše je ignorirati stvari koje ne vidimo, a to su sigurno ladice, police i kuhinjski elementi. Prašinu očistite mokrom krpom, a ladice i sve što se u njima nalazi izvadite van i prebrišite.

11 nevjerojatnih stvari koje možete napraviti sa šamponom za bebe

5. Unutrašnjost ormara

Robu koja se u njima nalazi čistimo stalno ali tko se sjeti uzeti krpu i prebrisati stranice ormara? Jednom kad to učinite moći čete primijetiti kako je puno prašine u ormaru, a možda naiđete i na mrtve insekte…

6. Ventilator

Kada ste ih zadnji put očistili? Obzirom vuku zrak iz prostorija, možete i zamisliti koliko su prljavi. Skinite ih sa zida i operite u toploj vodi.

7. Usisivač

Poznajte li nekoga tko čisti usisavač? Iako malo ljudi to radi, apsolutno je potrebno osim nove vrećice ponekad i oprati usisavač. Mokra krpica će biti dovoljna da očistite svu prašinu s njega.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo