Ovo su nezdrave navike muškaraca! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ovo su nezdrave navike muškaraca!

Paze li muškarci na higijenu? Jesu li lijeni kada je ona u pitanju? Evo malog “mikroskopskog” pregleda navika kojih se muškarci pridržavaju.

1. Oralna higijena

Pranje zubi 2 puta na dan ne samo da je važno nego je i nepisano pravilo higijene. Nažalost, muškarci vole kršiti pravila te mnogi smatraju kako je jedno pranje nakon buđenja sasvim dovoljno. Redovan pregled kod stomatologa je posebno zanemarenom područje…

4 skrivena razloga zašto vaš muškarac ne želi voditi ljubav s vama

2. Higijena u kupaonici

“Gađanje” wc daske je svakom muškarcu specijalnost. Također, mnogi od njih ne peru ruke prije izlaska iz kupaonice nesvjesni koja količina klica se na njima nalazi.

3. Briga o zdravlju

Muškarac koji se brine o obitelji i ispunjava sve svoje obaveze nema vremena za odlazak liječniku iako zna da je njegov spol podložan teškim oboljenjima? Tako ne bi trebalo biti. Pregled kod liječnika je nešto što se mora obavljati, a posebno nakon navršene 50-te godine starosti.

Četkanje nije dovoljno – cijela usna šupljina zahtijeva njegu

4. Pušenje cigareta

Jedna od najopasnijih navika koje se ne želi odreći većina muškaraca je pušenje. Svi znamo koje su štetne posljedice pušenja i stručnjacima još uvijek nije jasno zašto se one ignoriraju.

5. Diranje po nosu i ustima

Ako imate naviku stavljanja prsta u usta nakon što ste dirali nos (i to sve u javnosti), zapamtite da je to vrlo nezdravo ali i nekulturno. Jednom kad izađete iz kuće, pripazite i podnašajte se u skladu s određenim pravilima.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo