Psiha

Psiha

Pametni satovi natjerat će vas da aktivno živite!

Umjesto da samo gledamo u tehnološke uređaje, vrijeme je da ih iskoristimo za naše dobro!

Tehnologija se sve više miješa u naše živote i tako nas polako tjera da se više krećemo i izbjegnemo sve posljedice koje nam nosi sjedilački način života. Većinu vremena nismo ni sami krivi, posao nas tjera da sjedimo, a obiteljski život nam ne da ne uhvatimo vremena za svoje tijelo.

Svakako bi o svojem zdravlju i tijelu trebali više razmišljati, no pošto ni sami nemamo vremena za to, pametni satovi su nastali kako bi nas podsjetili.

Testirali smo tri modela Garmin satova koji su nam bili vjerni pomagači u misiji pokreni se! Pročitajte kako su nas služili dva tjedna. 

Vivofit

Želim vježbati. Zaista. Govorim si to u ogledalu, pišem si post it-e,raspravljam sa sobom, al’ ništa. Krenem, pa stanem. Pokušala sam se motivirati na sto načina, ni jedan nije palio. I onda mi se na ruci stvorio novi gadget. Žensko, k’o žensko, prvo sam primjetila fancy dizajn, sat/narukvicu koja je izazivala interes gdje god sam se pojavila. Puno važnije, svoj roza Vivoactive doživjela sam vrlo ozbiljno. Od prvog trenutka kako sam počela nositi svoj mjerač koraka, imala sam dnevni cilj, ali i stalni podsjetnik, motivaciju da moram ostvariti rezultat dana. Osam tisuća koraka! Cupkala sam u mjestu, birala stepenice umjesto lifta, trčala s klincem krug po kvartu prije spavanja. Osim što sam dobila stalnog “nadglednika”, pozitivno sam utjecala na svoju okolinu, pa sad samnom navečer uz sina trči i susjeda. – istaknula je Irina. 

Vivosmart

Ovo je prvi uređaj koji sam koristila takvog tipa i nisam bila svjesna koliko će mi kroz dva tjedna pokazati. Postavljanje uređaje i spajanje s mobilnom aplikacijom vrlo je lako, a uz pomoć dodatnih informacija o korisniku – sat postaje personaliziraniji. Svake se noći resetira i korisniku predlaže novi broj koraka koji bi mu trebao biti dnevni cilj, a broji i koliki broj kalorija trebali unesti do određenog vremena u danu. Osim toga, sat svakih sat vremena neaktivnosti korisnika podsjeti da je vrijeme da se pokrene. Zbog toga što većinu vremena provedem pred računalom, ove su mi tri funkcije Garmin sata bile najkorisnije, a na kraju sam se dana uvijek trudila i više koraka od zadanog napraviti, što je dovelo do neplaniranih šetnji i aktivnosti koje inače ne bi napravila. – napomenula je Gabriela. 

Vivoactive

Move! Ili “pokrenite se” uz laganu vibraciju ono je na što vas upozorava ovaj sat ako se ne krećete dovoljno. Moj posao zahtijeva mnogo sjedenja za računalom i ovaj sat doista me potaknuo da se pokrenem kako to inače možda ne bi napravila. Na neki način, ova pametna spravica na dva tjedna postala je moj osobni trener” zahvaljujući kojem sam se više kretala. Uz to, ima ugrađene sportske aplikacije, uključujući aplikacije s GPS-om za trčanje, biciklizam, golf, plivanje i praćenje aktivnosti uz mogućnost praćenja statistike čak i kada se ne nalazite u blizini telefona. Osim u rekreativne svrhe, ovaj sat, nakon što ga uparite s aplikacijom na pametnom telefonu, vibrira i prikazuje upozorenja o dolaznim pozivima, porukama e- pošte, SMS porukama i stavkama iz kalendara. – objasnila je Maja. 

Pronađite još zdravih gadgeta koji su vam potrebni u životu, i pročitajte što vas još čeka u ovom broju magazina Moje zdravlje!

Foto: Shutterstock 

Moje zdravlje 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo