Psiha

Psiha

Poslušaj Nolinih 20 godina ljubavi

Diskografska kuća: Menart
Godina izdanja: 2012.

Pulska grupa Nola jedno je od najcjenjenijih imena moderne hrvatske pop-rock glazbe, a u dvadesetogodišnjoj karijeri ostavili su duboki trag u glazbenim memoarima, osvojili niz priznanja i privukli tisuće slušatelja! Okruglu obljetnicu okrunjuju albumom “Nola piano“ s akustičnim obradama najljepših pjesama iz njihove karijere te turnejom “Nola piano – 20 godina ljubavi“.

Nedavno su objavili prvi singl s “Nola piano“, a riječ je o već dobro poznatom hitu “Dio tebe“ u piano verziji!

Potvrda Noline kvalitete su hvalospjevi u svim glazbenim recenzijama dok su njihov trud i kvaliteta okrunjeni sa šest nominacija za diskografsku nagradu Porin 2010. te osvajanjem Porina za pjesmu “Iznad oblaka“ koja je proglašena pjesmom godine!

Nolu su osnovali 1993. Gabrijela Galant i Marijan Jelenić. Već 1994. godine objavljuju svoj prvi album “Nola“ s autorskim pjesmama i nekoliko obrada dok godinu nakon izdaju album “Dio tebe“ čija naslovna pjesma ubrzo postaje veliki radijski hit. Treći studijski album “Osmijeh“ objavljuju 1997. godine, te nastupaju na brojnim koncertima. U tom razdoblju su dobili i nekoliko priznanja, između ostalih Gabrijela je dobila nagradu Crni mačak za najbolju rock pjevačicu. Sastav odlučuje uzeti privremenu stanku, a vraćaju se 2009. godine s novim albumom “Iznad oblaka“ (Menart) te istoimenom pjesmom koja je postala hit i tako “pomela“ sve top ljestvice.

Osnivači grupe Marijan i Gabi i dalje su zajedno, zaljubljeni i predani jedno drugome kao prvoga dana od kojeg je prošlo gotovo dvadeset godina. Ljubav je kod njih iskon svake pjesme. Zanosna, lijepa i problematična ljubav bila im je nadahnuće za sve njihove korake – bili oni privatni ili glazbeni. Upravo zbog toga Nola je nastavila razvoj u smjeru intimnijeg albuma u kojem samo klavir prati predivan vokal pjevačice, a na koncertima im se pridružuje Marijan Jelenić na akustičnoj gitari.

Tekst pjesme Dio tebe

Nola: Piano

1. Dio tebe
2. Do kraja
3. Sami u Sali
4. Dan
5. Iznad oblaka
6. Ljubiš me
7. Zauvijek
8. Umorna
9. To ljubav je

Koncertnu turneju “Nola piano – 20 godina ljubavi“ započeli su u splitskom Quasimodu. Klub je posebno za ovu priliku bio priređen kao prostor sa sjedenjem, a nove izvedbe njihovih najpopularnijih pjesama stvorile su emotivnu i čarobnu atmosferu. Posebnom ugođaju pridonijela je činjenica da je riječ o prvom koncertu velike turneje na kojoj će posjetiti preko 20 gradova. Do kraja mjeseca publika će ih moći uživo poslušati u Puli i Rijeci!

  • Rijeka – Tunel – 14.12.
  • Pula – Muzej Crkva Sveta srca – 22.12.
  • Zagreb – Sax – 14.2.2013. Valentinovo

Nolu prati na Facebooku i Twitteru.

… i ne zaboravi nas
lajkati na Facebooku.
Nije obavezno, ali je lijepo od tebe 🙂

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo