Samo 12 minuta dnevno treba vam da se riješite negativnih emocija - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Samo 12 minuta dnevno treba vam da se riješite negativnih emocija

Isprobajte jednostavnu vježbu pisanja koja će vam pomoći da se nosite s ljutnjom i toksičnim emocijama koje vas koče u životu

Pisanje nam omogućuje da fizički otpustimo ono što nas čini napetima, baš kao što se ljudi tijekom seksa rješavaju napetosti. Na kraju vježbe, ispisana stranica se spaljuje i tako ćete “očistiti” sve negativne emocije. 

Prigrlite sve svoje emocije, ugodne i negativne, jer one su samo putokaz

Ova vježba najbolje funkcionira ako samo nastavite pisati i ne prestaje da biste razmislili što biste mogli nadodati ili promijeniti. Ne mislite na gramatiku ili je li vam rukopis lijep čak i čitljiv, samo pišite. Može vam se dogoditi da toliko brzo pišete da čak ne možete niti pročitati što ste napisali, ali to je u redu. Ne pokušavajte biti pristojni. Na kraju samo uništite papire i ne morate se brinuti da će ih bilo tko pročitati. 

Upute

Prije no što počnete, nabavite olovku i bilježnicu i odite na neko tiho mjesto gdje vam nitko neće smetati. Sjednite i namjestite štopericu na 12 minuta. 

Znate li kako kontrolirati ljutnju? Evo nekoliko načina

Otvorite bilježnicu i pišite sve što vam smeta. Može to biti posao, zdravlje, financije, veze s drugima, bilo što… Ne razmišljajte previše, samo pišite. Kad otkuca 12 minuta, prestanite pisati. Uzmite papir, odite na sigurno mjesto gdje ga možete zapaliti i bacite. 

Kad završite s pisanjem, nemojte čitati ono što ste napisali. Ne koristite kompjuter ili neki elektronički uređaj, jer želite imati vezu između sebe i materijala na kojem pišete, kako biste mogli iznijeti još više emocija. 

Radite ovo pet uzastopnih dana najmanje, a možete i više. Neka vam to postane dio rutine baš kao i higijena ili nešto slično. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo