Psiha

Psiha

Sandra Bagarić: Svaka pjesma koju sam odabrala pršti od ljubavi

Poznata sporanistica Sandra Bagarić pjevat će “najbolje od najbljeg” iz svoje karijere na turneji opereta i mjuzikala “Ja ljubim…” koja započinje koncertom u Umagu 17. studenog.

Operetna diva, supruga i majka dio je ansambla kazališta
Komedija, a žongliranjem poslovnih i privatnih obveza shvatila je kako treba
uzeti najbolje od ova dva svijeta i pomiješati to! Razgovarali smo s poznatom
pjevačicom u povodu turneje opereta i mjuzikala “Ja ljubim…”, koju
će diljem malih gradova Hrvatske održati sa suprugom, pijanistom Darkom
Domitrovićem.

Sandra Bagarić

Kako se rodila ideja o zajedničkoj suradnji između Vas i supruga?

Rodila se još davne 1992. kada se rodila i ljubav među nama i ta ljubav još uvijek traje. A koliko vidite, kroz godine smo Darko i ja iznjedrili mnoge zajedničke projekte i i dalje nam ne ponestaje ideja. Sada krećemo s tunejom “Ja ljubim…“ koja objedinjuje veseo, lepršav i jako zabavan program opereta i mjuzikala.

A nedavno smo objavili album “Adagio“ koji je rezultat naše ideje da publici ponudimo i sakralni program kojeg izvodimo isključivo u crkvama.

Je li predstojeća koncertna turneja vaša prva “poslovna” suradnja?

Ne, naša je suradnja započela davnih dana, kako smo se zbližili privatno, tako smo sve češće počeli i zajedno osmišljavati glazbene programe. No, naša je prva suradnja bila prije točno 20 godina, konkretno, spojio nas je moj diplomski rad na Muzičkoj akademiji. A od tad kreće i naša priča i ja se volim našaliti pa reći – dobro je da sada i radimo zajedno, jer nam u zajedničku “kesu“ stiže dupli honorar!

Je li lakše ili teže sve “zadržati u obitelji”?

Ne znam kako bih se privatno dugoročno razumjela s nekim tko nije iz svijeta glazbe, to iskreno kažem. Darka i mene taj jezik glazbe veže na jedan poseban način, kroz njega u svojoj svakodnevnici na neki način i pobjegnemo iz materijalnog svijeta nešto sasvim drugačije i čarobno.

Istina, posvađamo se i po pet-šest puta, hahahaha. Ali živimo skladno, spajajući svoje osobne strasti i zajedničke interese i privatno i poslovno.

Što pripremate vjernoj publici tijekom turneje?

Program “Ja ljubim…“ zaista obuhvaća sve najbolje od najboljeg od meni najdražih izvedbi i programa. Tako sam ih i birala. Svaka pjesma koju ću zapjevati pršti od ljubavi, optimizma, vjere u ljubav.

Kako ste odabrali presjek pjesama koje ćete izvoditi?

Svatko će tu pronaći nešto za sebe, neki svoj sasvim osobni mali biser. Naglasak je na popularnim operetama, ali bit će tu i songova iz mjuzikala, a i međunarodnih evergreena…

Baš za svakoga ponešto – “Ja ljubim“ iz Tko pjeva zlo ne misli, “Život je lijep“ iz Dunda Maroja, “Gdje živi ljubav“ iz Grofice Marice, a provest ću publiku i preko Gershwinove “Rhapsody in Blue“, pa sve do Sartorijeve “Time to Say Goodbye“ i songova iz mjuzikala The Cats…Stvarno pripremam svima jednu nezaboravnu večer. Naravno, neće izostati ni songovi iz mjuzikala “Jalta, Jalta” i “Mala Floramye“.

Turnejom ćete obići manje gradove, a zaobići one veće. Koji je razlog takvom rasporedu?

Ja sam sretna da nastupam u gradovima gdje me ljudi još nisu imali prilike čuti tijekom svih mojih 18 godina na sceni. Zagreb, Split, Osijek…sve su to gradovi u kojima sam ja već kao kod kuće, koliko sam puta nastupala u njima i pjevala različite programe. Vrijeme je da obiđem i svoju vjernu publiku u manjim gradovima iz kojih mi često stižu pozivi za gostovanjima. U današnje vrijeme puno ljubitelja dobre glazbe i kazališnih programa više nema prilike tako često posjećivati zagrebačka kazališta, zbog toga ću ja doći k njima!

Karmen Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo