Psiha

Psiha

Trener Marko Lončar otkriva zašto ne propušta masažu i kada obavezno ide kod liječnika

Tomislav Miletić/PIXSELL

Najpoznatiji domaći fitness trener, Marko Lončar, od fitnessa živi, ali i živi za fitness, a kako je riječ o lifestyleu koji djeli i s brojnim pratiteljima na društvenim mrežama, trudi se maksimalno živjeti ono što propovijeda.

Evo kako mu polazi za rukom izgledati tako fit…

1. Doručak se ne preskače

Svaki dan redovito doručkujem nešto zdravo i bogato energijom jer mi dan uglavnom traje od 6 ujutro do 22 ili 23h navečer te stoga trebam dobar obrok da me gurne u dan.

Priroda, glazba, dobar san… Otkrivamo 10 zdravih navika Ive Radić

2. Za trening uvijek imam vremena

Svaki tjedan vježbam pet do šest puta minimalno, a u zadnje vrijeme odradim i dva treninga dnevno jer sam si postavio određene ciljeve kojima sam se maksimalno posvetio, a ovo je jedan od načina kako ću doći do njih.

3. Uvijek biram vodu

Svaki dan se trudim popiti barem tri litre vode jer redovito konzumiranje dostatnih količina vode u odnosu na našu tjelesnu težinu ima velike pluseve – pomaže u čišćenju organizma i izbacivanju toksina, hidratizira kožu, sprječava glavobolje itd.

Ljupka Gojić Mikić ovih 5 zdravih navika nikada ne preskače!

4. Ulaganje u sebe uvijek se isplati

Redovito posjećujem razne radionice i edukacije, kako svojih kolega, tako i vodećih ljudi iz svjetske fitness industrije jer vjerujem u cjeloživotno učenje i rad na sebi.

5. San kao priprema za izazove

Koliko god je užasno teško uz moj tempo života – trudim se redovito i kvalitetno odspavati, kako bi se odmorio od dosadašnjih napora i pripremio za novi dan.

6. Koži treba hidratacije – pa zato krema

Jako sam jednostavan i nezahtjevan što se tiče kozmetike no pazim da redovito hidratiziram lice kremom jer provodim cijele dane znojeći se u teretani, ima i dosta prašine uslijed vježbanja i velikog broja ljudi, što može negativno djelovati na kožu i pore – stoga je bitno na vrijeme pobrinuti se za to.

Uživate na moru? Ne zaboravite plivati – za zdravo srce, vitko tijelo i mirne živce

7. Ako boli – pravac doktoru

Trudim se biti odgovoran prema vlastitom zdravlju i redovito posjećivati liječnike, ako postoji potreba za tim, jer jako je bitno prepoznati problem i reagirati na vrijeme, posebno ako se radi o ljudima koji se bave sportom, bilo profesionalno ili amaterski.

8. Kad god stignem pobjegnem na masažu

Iako se masaže još uvijek smatraju luksuzom, za nas koji se bavimo sportom je iznimno bitno redovito odlaziti na razne masaže prilagođene trenutnoj situaciji – eventualnim bolovima, stanju organizma i sl.- velike su koristi od toga.

9. Prehrana treba biti posložena

Koliko god se volim počastiti nekim “nedozvoljenim” obrocima, toliko se i trudim u međuvremenu ispoštovati maksimalno plan prehrane jer jedino na taj način možemo ostati zdravi i napredovati ka našim ciljevima – ključ je u ravnoteži.

10. Smijeh je najzdravija stvar na svijetu

Smijem se. Jako jednostavno, potpuno besplatno i zdravo – puno se smijte jer smijeh dobro djeluje na srce, raspoloženje ali i vašu okolinu.

U teretani je svaki dan i nikada ne preskače doručak! Ovako o svom tijelu brine naša Miss Universe

Martina Strukić

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo