Psiha

Psiha

Visoki muškarci i niže žene – najbolji su par, kažu znanstvenici!

Internet je prepun šaljivih fotografija s natpisima “Sviđa li mi se stvarno ili je samo visok?”, a mnoge žene mogu se poistovjetiti… Sada znanstvenici tvrde da su visoki muškarci i niže žene par iz snova

Izgleda da se ženama niski muškarci ne sviđaju baš previše. U Koreji je provedeni istraživanje na 7,850 parova kroz jedan duži period. Dr. Kitae Sohn zaključio je da velika razlika u visini između žene i muškarca ukazuje na veću sreću žene u vezi ili braku. Osim toga, dokazano je da je kod žena to dobro utječe na reproduktivni sustav žene. Znanstvenici zapravo vrlo jednostavno kažu: “Žene vole visoke muškarce”, a za to ne postoji neki poseban razlog i oni ne znaju objasniti zašto. 

Bolji su “lovci”

Dr. Sohn dodaje da je isto s hranom. Neki vole masnu, slanu ili slatku hranu bez da znaju opisati zašto, ali želja za takvom hranom može se povezati s instinktom za preživljavanje iz prahistorjiskog doba. 

Šarmantni, slatkorječivi, ali nesigurni… Tko su moderni ‘ženskaroši’?

Neka su istraživanja pokazala da visoki muškarci izgledaju kao osobe kojima možete vjerovati te da su vrlo sposobni, pa češće dobivaju posao. Visoki muškarci više su zadovoljni svojim životom jer imaju veće samopouzdanje i znaju da su privlačniji drugima. 
Za ovo sve možemo osuditi evoluciju. Žene privlače visoki muškarci jer nam to na nekom prahistorijskom instintkivnom nivou govori da su bolju lovci. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo