Šarmantni, slatkorječivi, ali nesigurni... Tko su moderni 'ženskaroši'?

muškarac

Trendovi se mijenjaju ali muškarci ženskaroši su uvijek prisutni, oni su vječna tema za većinu žena, bilo u pozitivnom ili negativnom kontekstu.

Veliki je broj muškaraca koji se ne mogu smiriti uz jednu ženu, oni su u vječnom „lovu“ na neke nove „ženke“.

Tko su moderni Don Juani?

Psiholozi jednoglasno tvrde da se radi o muškarcima koji su u pravilu šarmantni, duhoviti, pristojni ili samo ostavljaju takav utisak na većinu žena. Njihov je cilj imati kratkoročnu vezu, prolaznu avanturu kojeg će zasladiti intimnošću ostavljajući iza sebe slomljeno žensko srce. Postavlja se pitanje koji su njihovi motivi?

Kako rezervirati pobjedničko mjesto u 2018. godini?

Prema tvrdnjama psihologa to su osobe koje su izrazito nesigurne, imaju sposobnost emocionalnog manipuliranja, lažno su slatkorječivi što većina žena bez zadrške prihvaća. Način kako komuniciraju sa ženom prividno stvara osjećaj pripadnosti i brige.

Don Juan će pokazati interes za ženine potrebe dajući joj centralno mjesto u svome životu. U prisustvu Don Juana žena se osjeća kao najprivlačnije biće na planeti. Ne zaboravite da Don Juanu je slatkorječivost paravan za seksualno osvajanje.

10 lekcija koje sam naučila na sezonskim sniženjima

Psiholozi tvrde da se radi o pojedincima koji kronično boluju od nedostataka iskrene ljubavi. To su pojedinci koji imaju vrlo nisku razinu samopouzdanja i samopoštovanja kojeg pokušavaju nadoknaditi konstantnim lovom na ženska srca. Njihove žrtve su uglavnom neiskusne žene koje nisu u stanju procijeniti što se krije iza pozornice.

Manipulatori bez potrebne ljubavi

Ovi zavodnici su većinom emocionalni manipulatori, njihov najveći izazov je lov na ženska srca. Mogu ostaviti dojam najboljeg prijatelja zbog čega žena vrlo često iz vlastite naivnosti biva ulovljena u stupicu.

Novi trend: On-line partnerske veze

Dosadašnja znanstvena istraživanja navode da se radi o osobama koje su u većini slučajeva imali loše odnose u obitelji tijekom odrastanja. Naime, prema nekim autorima radi se o osobama čiji je primarni odnos s ocem bio loš ili gotovo nikakav.

Nedostatak pažnje u djetinjstvu uvelike je doprinjeo nesvakidašnjim obrascima ponašanja. Neki stručnjaci tvrde da su oni izgubljeni dječaci koji nisu tijekom djetinjstva dobili adekvatnu pažnju i ljubav. Kod njih dominantno mjesto zauzima osjećaj odbačenosti koji vremenom postaje sve zastupljeniji. Prema nekim psihoterapeutima konstantna psihička bol kojoj su izloženi ne dopušta im da budu u stabilnoj vezi.

Otkrivamo 4 tajne karizmatičnih osoba

Oni nemaju kapacitete ulaganja u postojeći odnos ili očuvanja odnosa uz jednu ženu. Njima je dovoljno pridobiti ženu te provesti uz nju samo jednu noć i nastaviti dalje sa lovom.
Neki od njih imaju ozbiljne poremećaje ličnosti što se manifestira kroz narušene socijalne odnose i mogućnost prilagodbe. Prema mišljenju psihijatra dr. Roberta Hera njihov problem je strah od prave i iskrene ljubavi. U trenucima kada i osjete glas savjesti ili nelagodu zbog vlastitih osjećaja poduzimaju sve kako bi iste ignorirali.

Sve faze oporavka: Kako emocionalno ozdraviti nakon razvoda?

Kako mu odoliti?

Jedinstveni savjet ne postoji. Slatkorječivost popraćena pretjeranim interesom i brigom stvara osjećaj da ste nekome najvažnije biće na svijetu, može biti inicijalno upozorenje da pristupite situaciji oprezno i sa zadrškom. Najvažnije je da ostanete dosljedni svojim stavovima i odlukama. Naravno, lako je to reći a teško odoljeti.

Ako ste odlučili biti jedna od lovina Don Juana onda znajte da je to vaša odgovornost koja je proizašla iz vaše odluke.

Budite svjesni da Don Juan je putnik koji putuje, a vi ste bili samo privremeno odmaralište.

Ovo rade parovi koji ne odustaju jedno od drugoga

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!