Psiha

Psiha

Zabrinuta zbog koronavirusa: Michelle Obama otkrila što joj pomaže i podijelila 7 savjeta

Shutterstock 494469670

Bivša prva dama Amerike, Michelle Obama na svom je Instagram profilu objavila poruku svim pratiteljima sa savjetima što je važno učiniti u ovim teškim trenutcima…

I sama navodi kako su joj protekli tjedni bili teški bez „mape“ koju bi slijedili, pa se kod mnogih javlja anksioznost, usamljenost i strah.

„Što god prolazili danas morate znati da niste sami. Što se mene tiče, kad mi je svega previše najviše mi pomaže ako uzmem telefon u ruke i nazovem prijateljicu.“, napisala je Michelle Obama te dodala da će vam, ako niste sigurni kako se uključiti u život zajednice kako biste osjetili sigurnost i povezanost, savjeti koje nudi možda i pomoći.

Kako se nositi s izolacijom? Nećemo govoriti što ne smijete, već što biste trebali!

Evo što savjetuje bivša prva dama Amerike:

1. Ako poznajete kojeg učitelja (profesora), nazovite i pitajte kako su.

2. Nazovite roditelje koji se prilagođavaju novom načinu održavanja nastave, ponudite se da njihovoj djeci pomognete kod objašnjavanja gradiva ili da im čitate knjige.

3. Ponudite se i nabavite namirnice osobama koje su rizična skupina ili starijim susjedima tako da im ostavite poruku na vratima. Informirajte se na društvenim mrežama i uključite u možda već postojeću zajednicu koja pomaže ovoj skupini ljudi.

4. Ako ste u mogućnosti nabavite darovne bonove od lokalnih proizvođača te ih sačuvajte za kasnije ili darujte osobi koja vas poslužuje na blagajni, dostavljaču hrane ili pošte ili bilo kome tko obavlja vrlo važan posao za vašu zajednicu.

5. Ako ste u mogućnosti, uplatite novce svojoj frizerki ili maserki, baš kao da idete na normalno zakazane termine.

6. Naručite dostavu hrane umjesto odlaska na večeru u restoran, kako ste navikli i dostavljaču ne zaboravite dati napojnicu!

7. Budite nježni prema sebi – normalno je da ste u strahu i sasvim je u redu da uzmete pauzu za predah. Normalno je danas zatražiti pomoć. Svi bismo se trebali izmjenjivati u davanju drugima podrške kad se osjećaju loše.

Savjeti za mame i tate: Kako zabaviti djecu kod kuće i umiriti sebe u novoj situaciji

A.A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo