Psiha

Psiha

Zašto ove godine, umjesto u Hrvatskoj, ljetovati u susjednim mediteranskim zemljama – prava je prilika

Koju god zemlju odabrali, dobar odmor je zajamčen – čekaju vas rajske plaže, ukusna hrana i mediteranska opuštenost

Mediteran je uvijek dobra ideja za putovanje, a koju god mediteransku zemlju odabrali, odmor iz snova je zagarantiran – zahvaljujući predivnom vremenu, fantastičnoj hrani, ali i novim lokacijama za istraživanje. I upravo istraživanje nečega novoga jedan je od najčešćih razloga zašto se planira ljetni odmor na Mediteranu.

Može li nas za vrućina rashladiti topli čaj? Možda mislite da znate odgovor, ali iznenadit ćete se

Dobre cijene u inozemstvu

“U Hrvatskoj točno znam što me čeka, što mogu očekivati i kako ću se odmoriti. Uza sve to, i pandemija koronavirusa dodatan je razlog za putovanje u Grčku jer cijelu godinu smo “zatvoreni” kod kuće, obišla sam dosta lokacija u unutrašnjosti Hrvatske, ali i na Jadranu, pa je ovo ljeto prilika koju planiram iskoristiti za putovanje izvan Hrvatske. Što se cijena tiče, mislim da neću potrošiti ništa puno više nego što bih potrošila na Jadranu, a na jesen, tko zna što nas čeka ponovno s pandemijom. Sve to motiviralo me da se uputim na odmor u Grčku”, govori nam stručnjakinja za marketing Helena H., koja će ovo ljeto hrvatske plaže zamijeniti onima na predivnom Santoriniju.

Čini se da slično razmišljaju i drugi željni putovanja izvan granica Hrvatske jer, kako kažu u putničkoj agenciji Palma Travel, koja je jedan od većih organizatora za odmor na Mediteranu, charterima/direktnim letovima iz Ljubljane, interesa za ovakva putovanja ima svakim danom sve više.

Pokrivamo Grčku, Tursku, Egipat i Španjolsku (Costa Brava). Cijene su već od 3000 do 3500 kuna za povoljniji hotel (s uključenim letom i transferom od i do hotela u destinaciji), objašnjavaju iz ove agencije te napominju:

“U većinu zemalja koje smo naveli može se s potvrdom o cijepljenju ili potvrdom o preboljenju bolesti, negativnim HAG (brzi antigen) ili PCR testom na COVID-19.”

Zanimljive (nove) destinacije

I dok su Grčka, Turska, Egipat i Španjolska već provjerene destinacije za odmor, u ponudi se mogu pronaći neke druge koje će sigurno pronaći svoju publiku. Tako će, primjerice, Sjeverni Cipar odabrati ljubitelji bogate povijesti i svi oni koji znaju kako uživati, dok je Albanija prilično nova destinacija koja bi mogla postati pravi hit.

Još kad bi dobra situacija s koronavirusom potrajala, na dobitku bismo bili svi – od turističkih djelatnika do putnika, a najveći bi problem bio koju neistraženu i atraktivnu destinaciju odabrati.

Da ne povjeruješ! Nevjerojatan talent i party trik kojim je predivna manekenka osvojila Justina Biebera

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo