Psiha

Psiha

Darujemo dva Encian paketa s konopljom

Imena dva sretna čitatelja koja ćemo darovati poklon-paketima Encianovih proizvoda s konopljom saznajte već sutra!

Naravno, konoplja iz naslova nije ona o kojoj ponekad čitamo u stupcima crne kronike. Zapravo se radi o industrijskoj konoplji, izrazito korisnoj biljci koja je u posljednjih nekoliko godina sve popularnija. U prošlosti se ova konoplja najviše iskorištavala u proizvodnji tkanina, platna, papira, pa i odjeće, obuće i konopaca (sjetimo se popularnih “špagerica”). Danas, kada je svijest o korisnosti ove biljke izraženija, na tržištu ćemo naći sve više kozmetičkih proizvoda i hrane od konoplje.

Konzumiranje konoplje se izrazito preporuča zbog visoke prehrambene vrijednosti same biljke. Konoplja sadrži idealan omjer (3:1) esencijalnih masnih kiselina koje su ključne za sve biokemijske procese u tijelu. Zato vam preporučujemo da prvi gastro korak u svijet konoplje napravite uz Encianovo ulje, brašno, proteine i tjesteninu od konoplje. Upravo ćemo dva čitatelja nagraditi poklon-paketom koji sadrži navedene proizvode.

Encianovo bio konopljino ulje

Encianovo bio konopljino ulje izuzetno je laganog orašastog okusa. Porijeklo ovog ulja je 100 posto organsko pa s pravom nosi oznaku bio. Preporučujemo vam da ga koristite kao začin za smoothieje, juhe, jogurt, salate ili gotova jela u preporučenoj količini od dvije jušne žlice dnevno. Važno je napomenuti da se konopljino ulje ne smije zagrijavati kako bi sačuvalo svoja nutritivna svojstva.

Encianovo brašno od sjemenki konoplje

Encianovo brašno od sjemenki konoplje zelene je boje i izrazito ugodnog, orašastog okusa i mirisa. Ne sadrži kolesterol, zasićene masti, gluten i laktozu što je činjenica koja će razveseliti sve koji su osjetljivi na nešto do navedenog. Zbog lake probavljivosti konopljino brašno brzo će postati nezamjenjivo u vašoj prehrani, a možete ga konzumirati kao dodatak drugim vrstama brašna.

Encianovi konopljini proteini

Encianovi konopljini proteini u prahu su idealan izvor proteina jer sadrže 50 posto kompletnog istog proteina. Dobro je znati da protein iz konoplje sadrži sve aminokiseline, a to znači i onih osam esencijalnih, koje tijelo ne može samo kreirati, već ih unosimo prehranom.

Encianova tjestenina od konoplje

Posljednje prehrambeno čudo od konoplje koje želimo predstaviti je Encianova tjestenina od konoplje. Osim po zanimljivoj zelenoj boji, tjesteninu od konoplje prepoznat ćete po još zanimljivijem okusu pa ćete je rado servirati uz razne vrste umaka, kao dodatak salatama ili kao prilog uz ribu i meso.

Da je konoplja izrazito korisna znalo se još u drevna vremena. Uostalom, latinsko ime cannabis sativa prevodi se kao korisna konoplja. Međutim, konoplja može biti i zanimljiv i nadasve ukusan dio vaše prehrane. Samo je trebate potražiti i dati joj priliku. Nikad nije kasno da kušamo nove, korisne stvari, zar ne?

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo