Psiha

Psiha

Nupo – nova godina, nova linija!

Ako su blagdani ostavili trag na tvom struku i jedna od tvojih novogodišnjih odluka glasi: “šmršavit ću!”, na pravom si mjestu. Čak tri sretnika može dobiti na poklon super paket Nupo proizvoda za mršavljenje.

Osnovna ideja iza Nupo proizvoda bila je revolucionarna: nov i pozitivan pristup mršavljenju, koji daje korisniku moć da uzme svoje tijelo i kilograme u svoje ruke. S ambicijama postaviti novi standard proizvoda za mršavljenje, razvijena je inovativna Nupo dijetalna prehrana u vrlo niskoenergetskoj dijeti (VLCD – Very Low Calorie Diet) s kojom osoba unese manje od 800 kcal, a tijelu nudi sve što treba: sve esencijalne vitamine, minerale i prehrambena vlakna.

Priča o Nupo dijetalnoj prehrani datira od 1981. godine. Nupo je razvio vodeći istraživač pretilosti, dr. Flemming Quaade, u bolnici Hvidovre u Danskoj, kako bi promijenio živote bolesnika sa srednje teškom i teškom pretilošću. Ime NUPO je kombinacija dviju riječi i to “prehrambeni“ (eng. NUtritional) te “prah“ (eng. POwder).

Nupo prehrana se može podijeliti u tri skupine:

Nupo dijetalna prehrana

Nupo dijetalni napitci i Nupo dijetalne juhe su hrana za posebne prehrambene potrebe za dijetalnu prehranu bolesnika sa srednje teškom i teškom pretilošću, koja se upotrebljava kao jedini izvor hrane kod vrlo niskoenergetskih dijeta (<800 kcal), a namijenjena je osobama s indeksom tjelesne mase većim od 30 kg/m2 ili 27 kg/m2, ako su već prisutne druge udružene bolesti (visok krvni tlak, dijabetes tipa 2 itd.). Svaki Nupo dijetalni obrok je cjelovit i lagan obrok koji sadrži samo 115 kcal, a osoba sa šest porcija dobiva sve vitamine, minerale i prehrambena vlakna koje tijelo treba. Nupo napitci ili juhe pripremaju se tako da se pomiješa Nupo u prahu s vodom (2,5-3 dl). Nupo dijetalni napitci dolaze u okusima kakao, jagoda, bijela kava te mango/vanilija.

Nupo zamjena obroka

Nupo Shake u tetrapaku i Nupo pločice služe kao zamjena za pojedinačni obrok, a koriste se samo za zamjenu jednog do maksimalno dva glavna obroka dnevno (doručak, ručak ili večeru). Nadomjestak obroka sadrži oko 200 kcal po obroku i odmah je spreman za konzumaciju.

Nupo užina

Nupo Snack Bar su hrskave i slatke pločice s kojima će vaši prekršaji biti manje kobni. Sadrže samo 99 kalorija, ali još uvijek mogu zadovoljiti i najvećeg sladokusca.

Ordinacija.hr i Nupo daruju tri sretnika poklon paketom koji sadrži:

  • Nupo dijetalni shake (384 g)
  • Nupo shaker
  • Nupo zamjenski obrok pločicu 60 g
  • Nupo zamjenski obrok shake u tetrapaku 330 ml
  • Nupo Snack Bar 29 g.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo