Psiha

Psiha

Glas – tajno oružje zavođenja…

Imate li tajno oružje za osvajanje? Zaboravite na njega, znanstvenici nude najefikasnije rješenje-glas. Istraživanja pokazuju da žene mogu manipulirati glasom tako da on zvuči izrazito atraktivno.

Rezltati istraživanja objavljeni su u časopisu Journal of Nonverbal Behavior.

Istraživači su na Sveučilištu Albright zamolili 40 studenata (20 muških, 20 ženskih) da broje do 10 uobičajenim tonom glasa, a zatim da ponove isto samo manipulirajući glasom kako bi on zvučao dominantno, inteligentno i samopouzdano. Druga grupa studenata koja se sastojala od istog broja muškaraca i žena, zamoljeni su da preslušaju snimke i odaberu one koje “zvuče” seksi. Zanimljivo je da su ispitanicima zvučale privlačnije one žene koje su se i potrudile tako zvučati. Muškim sudionicima ispitivanja nisu pripisali tu osobinu bez obzira na trud.

Zašto je boja glasa tako važna za osvajanje?

Zašto je tako? Žene koje su željele zvučati seksi, odabrale su spor govor, snizile visinu glasa, izbacile grubost, što je natjeralo muškarce da ih dožive atraktivnima.

Znanstvenici kažu da je sposobnost žena da mijenjaju glas kako bi postigle ono što žele rezultat evolucije. Naime, prema boji glasa se mogu predvidjeti biološki faktori koji mogu pojedinca svrstati u kategoriju poželjnog partnera.

Očito je da privlačnost znači puno više od načina na koji govorite, pa se radije oslonite na ono što govorite.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo