Gubitak seksualne želje - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Gubitak seksualne želje

Istraživanja pokazuju da svaka treća žena i svaki četvrti muškarac imaju probleme vezane uz spolne odnose. Kod žena bi to značilo manjak želje i nemogućnost postizanja orgazma, a muškarci se najčešće bore s preranom ejakulacijom i erektivnom disfunkcijom.

Stručnjaci smatraju da zbog stresnog i ubrzanog načina života sve više ljudi gubi želju za seksualnim odnosima s partnerom.

Što muči žene?

Žene kao prvi razlog izbjegavanja intimnih odnosa navode česte prepirke i konflikte s partnerom.

Žene to već znaju, ali možda ovo bude novost nekom muškarcu – kod žena seksualni odnos započinje u glavi! Žena uvrede i ignoriranja ne zaboravlja brzo niti lako, pa se ne može prepustiti seksualnim igricama ako su joj misli u problemu. Stručnjaci kažu da kod muškaraca nije tako. Ženama je potrebna potpuna harmonija da bi se opustile i uživale, ako ženi nije do seksa može se reći (u većini slučajeva) da nešto nije u redu u partnerskom odnosu.

Moramo spomenuti hormoni jako utječu na ženski libido (porod, menstruacija), a na njega također utječu neki lijekovi, poput antidepresiva ili hormonskih pilula.

I muškarci imaju svoje probleme…

Statistika dokazuje da više od pola muškaraca, starih između 40 i 70 godina, ima problema s erekcijom. Alarmantan je podatak da danas svaki drugi muškarac ima problema sa spolnošću.

Liječnici savjetuju muškarcima da promjene životne navike, prestanu pušiti, piti alkohol u velikim količinama i obrate pažnju na zdravu prehranu. Sve o problemima s ejakulacijom pročitajte u kolumni Preuranjena ejakulacija.

A. A.   

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo