Psiha

Psiha

Kako doživjeti orgazam baš svaki put? Razgovarajte, budite otvoreni i opustite se…

Shutterstock

Gotovo polovica seksualno aktivne populacije planeta Zemlje barem je jednom odglumila orgazam. Preciznije, radi se o njih čak 47 posto, pokazalo je istraživanje Lelo brenda.

Kako ne bi morali više glumiti i što lakše postizali orgazme, donosimo savjete stručnjaka iz tima Lelo koji će vas u nekoliko koraka 

13 nevjerojatnih činjenica o seksu koje niste znali

1. ‘Ispitni materijal’ prvo proučite sami, a tek onda krenite učiti s kolegom

Kada kažemo ispitni materijal, mislimo na vaše tijelo, a kada kažemo kolega, mislimo na vašeg partnera. Ili igračku. Ili oboje. Metaforu na stranu, što ste više u dodiru sa svojim tijelom, lakše ćete uočiti što vas pali, a to će:

  • Pomoći vama da svaki puta dođete do sretnog svršetka
  • Pomoći nekome drugome da vas dovede do sretnog svršetka
  • Pomoći vama da otkrijete što volite, a što ne, kako biste lakše odabrali novu igračku kojom ćete se počastiti nakon što razvalite ovaj ispit

2. Razgovarajte. Ako ste dovoljno zreli za seks, dovoljno ste zreli za razgovor o seksu

Sigurno ste to čuli i prije, ali ponavljanje ipak jest majka znanja. Živimo u 2018. godini okruženi seksom. Kondomi i vibratori ponosno stoje na policama drogerija, a vi i dalje zamuckujete pred partnerom kada se potegnu “škakljiva” (u navodnicima jer danas više ne bi trebala biti škakljiva!) pitanja poput masturbacije ili omiljene poze?

Jedina osoba koja istinski poznaje vaše tijelo ste vi sami, i samo vi možete partneru dati do znanja što vas pali, a što ne. Ako ne razgovarate s partnerom, jedini krivac za sve orgazme koje ste propustili ste upravo vi sami.

3. Zaboravite na crno ili bijelo. Seks dolazi u tisuću nijansi

Orgazam ne dolazi u jednoj veličini koja pristaje svima, kao ni one tajice koje reklamiraju na televiziji – tu se svi slažemo. Kao što smo već spomenuli, razgovor o seksu izrazito je bitan, ali treba zapamtiti da ono što odgovara jednoj osobi, ne mora, i najčešće neće odgovarati svima. Što to konkretno znači? Razgovarajte i razmjenjujte iskustva, ali neka vam i dalje najveći fokus leži na praktičnom pristupu. Istražujte, sumnjamo da će vam teško pasti.

Niste dugo vodili ljubav? Evo što vam se može dogoditi ako tako nastavite…

4. Opustite se, radi se o seksu, ne o kvantnoj fizici

Što god radili, kako god radili, s kim god to radili, radite to zato što želite i kako želite. Otvoren um i prazna glava najbolji su recept za kvalitetan orgazam i prolazak na roku.

Koja je idealna dob za prvi seks? Odgovor psihologinje mogao bi vas iznenaditi

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo