Kako izbaciti stres iz spavaće sobe?

Par, krevet, sreca, ljubav

Stres je dijagnoza za sve stvari koja nas opterećuju, zabrinjavaju ili zastrašuju. Često mislimo kako je nemoguće u isto vrijeme izgledati dobro i poželjno i žonglirati stotinama loptica u glavi (djeca, posao, kućanstvo, partner, mi sami). Međutim, vrijeme je da stresu pokažete crveni karton u spavaćoj sobi!

Najnovija istraživanja su pokazala kako vitamin D može povisiti razinu testosterona kod muškaraca za čak 69 posto, te tako povećati seksualnu želju! Izvedite svoju dragu na kavu ili u šetnju. I zimsko sunce je sunce!

Sljedeći put kada se vaš muškarac vrati iz teretane ili s nogometa s dečkima, nemojte bježati od njegovog znojnog tijela. Stručnjaci Sveučilišta u Kaliforniji su ustanovili kako mirisanje sastavnice iz muškog znoja može promijeniti raspoloženje  i uzbuditi žene. Također, bavljenje sportom povisuje razinu testosterona muškarca, pogotovo ako pobijedi. U tom se slučaju čuvajte, jer će vas sigurno zgrabiti kada se vrati kući!

Kopirajte partnera – one dane kada on vježba ili trenira neki sport, i vi se posvetite svojoj tjelesnoj aktivnosti. Dobar trening poboljšava dotok krvi u seksualne organe i može vas "opremiti" endorfinima – kemikalijama zbog kojih se osjećate sjajno!

Hormoni užitka koje naše tijelo oslobađa nakon umjerenog unosa alkohola pomažu "ispeglati" stres, a ujedno ćete zaboraviti na moguće inhibicije i jednostavno se prepustiti svojim željama.

Međutim, budite oprezni! Previše alkohola smanjuje muški libido i time ste si zapečatili večer uz televiziju i kokice.

Ako vam je seks postao dosadan i ništa se novo ne događa, razgovarajte s partnerom. Prepričajte svoje najbolje seksi doživljaje: gdje ste ludo i nezaboravno vodili ljubav, kada vam je nešto bilo strašno napaljujuće, koji su vam se potezi posebno svidjeli. Razgovor o seksu (afirmacijski, naravno) potaknut će seksualnu želju, a u svjetlu navedenih informacija možete očekivati vruću noć.

Mazite se. Sjećate li se početka veze kada ste se dirali, mazili i češkali zato jer vam je to lijepo, a ne zato što vam svrbe leđa? Dodir povećava razinu hormona ljubavi oksitocina koji stvara veću povezanost između partnera i opušta. Kad se luči hormon ljubavi u tijelu, potiče se seksualni odnos i stvara se veća seksualna želja.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!