Psiha

Psiha

Kako libido prebaciti u petu brzinu?

Ako ste zapeli u svakodnevnoj rutini u kojoj je seks postao stvar koju izbjegavate više nego što priželjkujete, vrijeme je za promjene.

Baš kao što je proljeće pravo vrijeme za nove početke, preobrazite svoj seksualni život i vratite nekadašnju strast u spavaću sobu!

Vježbajte

Istraživanje u koje su bile uključene žene stare između 45 i 55 godina, zadovoljstvo spolnim životom bilo je usko povezano s razinom tjelesne aktivnosti kojom su se ispitanice bavile. Točnije, što su manje vježbale, to su ove žene bile nezadovoljnije svojim seksualnim životom.

Što čekate? Tenisice na noge i trk u teretanu!

Masažom do ugode

Skinite se i nauljite! Tako barem glasi savjet stručnjaka Iana Kernera, autora knjige “She Comes First”, koji tvrdi kako dodir partnera po goloj koži stvara veće koncentracije hormona oksitocina. Zbog njega se stvara osjećaj bolje povezanosti između partnera i pojačava zaljubljenost.

Također, masaža opušta i omogućuje dodire po cijelom tijelu. Predložite partneru neka prvo on vas izmasira, a zatim se vi prebacite na njega. Ako stignete…

Najvažnija erogena zona

Osim istraživanja “klasičnih” i “neklasičnih” erogenih zona po partneričinom tijelu, muškarci bi trebali znati kako je najvažnija i najveća erogena zona – mozak! Stvorite pravo raspoloženje za seks poklanjanjem komplimenata – ne par minuta prije nego što priželjkujete akciju u spavaćoj sobi, nego usred dana. Pohvalite njenu frizuru, recite joj kako vam se sviđa način na koji se smiješi kada čuje neku glupost, kako vam nisu dosadile njene sjajne grudi…

Čitajte

Naslanjajući se na gornju tvrdnju o mozgu, najlakši način na koji možete “nabildati” svoj libido je čitanjem erotske literature. Ne, ne mislimo na pornografske slike, nego na lascivne, senzualne i zavodljive tekstove. Pa što ako su sve vaše prijateljice popljuvale “50 nijansi sive”?! Prvo su pročitale knjigu…

Obratite pozornost na prehranu

Uživajte u prirodnim stimulatorima kako bi vaš libido bio na razini zadatka. Jedite kamenice, sladić, avokado, šparoge, brazilske oraščiće, banane, čokoladu, jagode, med i pijte kavu. Ove će vas namirnice napuniti energijom te vitaminima i mineralnima za bolju ravnotežu hormona.

Koristite moć prirode

Osim za opuštanje ili podizanje razine energije, aromaterapija može biti od velike pomoći da vas potakne na ljubavno raspoloženje. Upalite aromalampicu s uljem sladića, ylanga-ylanga, bundeve, lavande ili krastavca i uživajte u romantičnoj atmosferi.

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo