Koje su štetne posljedice prečestog masturbiranja - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Koje su štetne posljedice prečestog masturbiranja

Sastavni život seksualnog života je i masturbacija, ali ona ponekad može biti i štetna.

Kada se zdrava navika pretvara u opasnu ovisnost? Dan Drake, seksualni terapeut navodi nekoliko primjera kada previše masturbiranja može biti štetna pojava.

Vaš društveni i ljubavni život pati: Ovo se odnosi na situacije u kojima radije ostajete doma kako bi se zadovoljili nego otišli u kino s djevojkom ili utakmicu s prijateljima. Ako primijetite da vam se ovo sve češće događa, vrijeme je da mijenjate naviku jer bi mogla biti štetna.

Imate problema s ejakulacijom: Pojedini muškarci koriste stalno iste pokrete rukom za stimulaciju i postizanje orgazma, što u konačnici može rezultirati izostankom ejakulacije pri spolnom odnosu s partnericom. Događa li vam se to, riječ je o problemu koji zahtjeva rješenje.

Ne prestajete misliti na “to”: Ako vam misli često odlutaju u vrijeme kada ste masturbirali ili mislite samo na to kada će se ponovo dogoditi, to može značiti da imate ozbiljan problem, smatra dr. Drake.

Probali ste prestati, ali nije uspjelo: Jedna od glavnih karakteristika bilo koje vrste ovisnosti je gubitak kontrole. Baš poput alkohola ili kocke, ako primijetite da se ne možete osloboditi navike, možda biste trebali promisliti imate li ozbiljan problem.

Ako ste primijetili da imate problem, što napraviti? Postoje dvije tehnike za rješavanje problema, smatra dr. Drake, prestati masturbirati ili prestati masturbirati često. Ne pomogne li vam ovo, obratite se seksualnom terapeutu ili stručnoj osobi koja vam može pomoći.

A. A:

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo