Psiha

Psiha

Muškarci žele da žene dožive orgazam jer se zbog toga osjećaju muževnije

Shutterstock

Prema novom istraživanju, to što se vaš dečko trudi da dođete do vrhunca možda ima više veze s njim nego s vama

Istraživanje koje je objavljeno u Journal of Sex Reasearch magazinu dokazalo je da je ženski orgazam muškarcima prilika za dokazivanje
Znanstvenici su ispitali odgovore 810 muškaraca starijih od 18 koje privlače žene. Dali su mi da pročitaju jednu od četiri priče u kojima bi trebali zamisliti da vode ljubav sa ženom s kojom su već spavali najmanje tri puta.

Varijable koje su uključili u istraživanje bile su da su žene doživjele orgazam s njima iako s prijašnjim partnerima možda nisu ili da s njima nikada nisu doživjele orgazam, a s drugim partnerima jesu. Nakon toga muškarce su ispitali kako se osjećaju s obzirom na svoju muževnost i seksualno samopouzdanje. 

Nisu bili iznenađeni kad su se muškarci osjećali više muževnima nakon što su pročitali priču gdje je žena doživjela orgazam, nego u drugom slučaju. To je posebno naglašeno kod muškaraca koji osjećaju pritisak u vezi dokazivanja svoje muževnosti. 
Ali, suprotno onome što su očekivali, prijašnja iskustva žena s orgazmima nisu utjecala na ono što muškarac osjeća. Ovo znanstvenicima dokazuje da muškarci osjećaju potpunu odgovornost za ženino zadovoljstvo. 

Foto: Shutterstock

N.C.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo