Psiha

Psiha

Seks je izvor zadovoljstva, a ne svađe!

Iako bi seks trebao biti izvor ugode i zadovoljstva, on nerijetko postaje “bolna točka” u mnogim odnosima. Čak i ako imate minimalne pritužbe na svoj seksualni život, vjerojatno postoje trenuci kada biste radije samo “čitali knjigu prije spavanja” jer vam zaista nije do seksa.

Bilo da se s partnerom/icom svakodnevno svađate oko seksa ili pak samo povremeno, predstavljamo vam jednostavne trikove kojima ćete izbjeći nepotrebnu svađu u spavaćoj sobi.

Budite iskreni kad je riječ o osjećajima

Umjesto da se izmotavate ili lažete, iskreno priznajte partneru/ici zašto niste raspoloženi za seks. Na taj se način on/ona neće osjećati potpuno odbačeno, a vi se ne morate pretvarati da vam se spava dok vam on/ona sugestivno šapuće u uho. Iskrenost je stvarno najbolja politika! Nakon što se odlučite na iskrenu seksualnu komunikaciju, razgovor o problemima će biti sve lakše i lakši, a probleme ćete rješavati mnogo brže.

Nemojte graditi emocionalne zidove

Ako je seks redoviti izvor svađe u vašoj vezi, velika je vjerojatnost da ćete u određenom trenutku početi izgrađivati emocionalni zid. Stručnjaci naglašavaju kako emocionalno “zatvaranje” nikako nije dobra ideja – osobito ako je seks u pitanju. Zdrav seksualni život olakšava prevladavanje intimnih problema, ako se s njima suočite na vrijeme i s potpunom iskrenošću.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo