Psiha

Psiha

Tko treba dominirati u krevetu? Muškarac ili žena?

Jeste li i vi jedna od onih koje smatraju kako je “normalno” da muškarac vodi glavnu riječ u krevetu, a žena uživa? Razmislite još jednom! Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali
kako pretpostavke ovakvog tipa mogu dugoročno narušiti povoljnu situaciju u spavaćoj sobi.

Ako pak jednostavno niste osoba koja voli, s vremena na vrijeme preuzeti inicijativu, seksualni terapeuti savjetuju da poradite na vlastitom seksualnom osnaživanju.

Upoznajte svoje tijelo

jAko još uvijek ne znate čime raspolažete – krajnje je vrijeme da upoznate svoje intimne dijelove tijela. Dobro proučite svoje spolovilo u ogledalu i krenite u istraživanje. Možete koristiti vlastite prste ili neku seksi igračku. Osluškujte vlastito tijelo i proučavajte što vam se sviđa, a što ne. Ne možete očekivati da će vas partner seksualno zadovoljiti sve dok sami ne naučite što vas uzbuđuje.

Ispuštajte zvukove uzbuđenja

Ako ste se do sada seksali – šutke – vrijeme je da promijenite lošu naviku. Ako se opustite i prepustite, bit će vam puno lakše ispustiti zvukove uzbuđenja i zadovoljstva. Žene koje znaju izraziti svoju seksualnost i prepustiti se osjećajima su seksualno samopouzdane i sigurne u svoje sposobnosti.

Izgovorite svoje želje na glas

Partneru biste željeli reći što vas pali, ali se ne usudite? U ovom slučaju vrijedi pravilo “vježbom do savršenstva”. Izgovarajte erotične izraze i fraze dok se gledate u ogledalo. Na taj ćete način steći samopouzdanje koje ćete moći primijeniti tijekom seksa.

Preuzmite kontrolu

Ne morate biti cijelo vrijeme “za upravljačem”! Međutim, dobro je da, s vremena na vrijeme, preuzmete kontrolu i pokažete inicijativu. Počnite jednostavnim stvarima poput poljupca ili masaže. Prepustite se i dopustite osjećajima da vas vode. 

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo